Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10320922 www.bgdnes.bg

150 млн. плаща Катар на Бекъм

Дейвид Бекъм не е печелил "Златна топка", не е ставал нито световен, нито европейски шампион. Но славата му на спортна икона и модна знаменитост продължава да пълни банковата му сметка. Бекс ще бъде представен като лице на световното първенство в Катар през следващия месец и заради този свой ангажимент той ще получи 150 милиона лири.

Бекс е подписал сделка на стойност 15 милиона паунда годишно за следващото десетилетие, за да стане посланик на Катар.

Реклама

По-рано този месец Бекъм пътува до Доха, където прекара една седмица. Бишият играч на "Манчестър Юнайтед" е посетил стадионите, на които ще се играят мачове от Мондиал 2022. Той се е срещнал и с високопоставени лица, свързани с организацията на турнира. Бекъм има връзка с катарците, откакто игра за "Пари Сен Жермен". Собствениците на гранда от Париж са от тази арабска държава. Бекс е приел да е лице, което популяризира туризма и културата в Катар. В момента тази държава понася унищожителни критики от защитници на човешките права, най-вече заради отношението към жените и гейовете. Но Дейвид е уверен, че всички феновете ще бъдат в безопасност по време на световното.

Както и че и ще им бъде позволено да демонстрират общоизвестни символи на гей общността. Хомосексуалността в Катар е незаконна, но прилагането на закона постепенно става по-либерално, отбелязва вестник "Сън". По време на посещението си в Катар Бекъм е бил информиран за нарастващо присъствие на жени в правителството. Дейвид се е консултирал със съпругата Виктория, преди да подпише договора с правителството на Катар.

"Бекъм вярва, че световното първенство в Катар може да доведе до голяма промяна в тази страна", казва пред "Сън" източник, близък до бившия футболист.

Текст под снимка:

30-01

Бекъм се радва на престиж и след края във футбола

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама