Реклама
https://m.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/10335250 www.bgdnes.bg

Киряков издърпа 15-килограмов шаран!

Повече обичам да ловя мрени по реките, казва 54-годишната легенда

Една от големите легенди на българския футбол - Илиян Киряков, се оказа и велик риболовец! Бронзовият медалист от световното първенство в Америка през 1994 година успя да издърпа огромен гол шаран.
Самият футболист се похвали пред "България Днес" с впечатляващия си улов. Както навремето Кирячето спираше устрема на противниковите нападатели, така и сега с финес укротява напъните на рибата и я извлачва до брега. Неотдавна се появи класация с най-добрите майстори на въдицата сред футболистите, но Киряков не попадна в нея. Затова той шеговито реши да напомни за себе си.


"Бяха ме забравили, че и аз съм добър рибар! Казах си: "Чакайте и аз да покажа, че имам с какво да се похваля!". Този шаран тежи 15 килограма. Улових го на един язовир в близост до град Севлиево. Тогава бях на излет заедно с треньора на "Лудогорец" Станислав Генчев", разкрива Илиян Киряков. Не е тайна, че Генчев е най-големият майстор сред футболните треньори у нас. Наскоро той показа пред "България Днес" трофеите си, сред които личаха бял амур 32 кг и шаран 18 кг.


Иначе Киряков предпочита да лови риба по реките. Той е роден във великотърновското село Лесичери, което е досами брега на река Росица. Именно там като малък Илиян получава първите си уроци с въдица в ръка.
"Много обичам да ходя на риболов. Язовирите не са ми приоритет обаче. Харесвам да ходя по реките, да си ловя черни мренки. Много сомчета се развъдиха по река Янтра, откъде дойдоха, не зная. Имам колеги, които само за сом ходят около село Първомайци", разкрива ценната информация бившият защитник, направил кариера в Испания, Кипър и Шотландия.
"Най-важното сега е всички да бъдем живи и здрави", пожела си Киряков, който през август отпразнува с приятели във Велико Търново своя 54-и рожден ден.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама