Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10432092 www.bgdnes.bg

Медиите в Италия съсипват "старата госпожа": Юве, това е срамно поражение!

"Не, "Юве", не. Никога не може да играеш така в Шампионска лига. Никога не трябва да играеш така. Без идеи, без агресия, без нищо."

С тези думи започва материалът на италианския вестник "Тутоспорт" за поражението на "Ювентус" с 0:4 от "Челси" в Шампионската лига. По-нататък екзекуцията срещу отбора на Масимилиано Алегри продължава още по-безжалостно. "Бианконерите бяха поразени, смачкани, зашеметени, ударени от ток от превъзходния съперник. Няма оправдание, няма алиби, няма смекчаващо вината обстоятелство за това корабокрушение. За тази игра без синхрон между отделните линии, за рухналата защита под ударите на европейския шампиони "Челси". За омекналата халфова линия, за атака, която изобщо не съществуваше. Вратарят Шчесни го каза добре: Това беше "трагичен двубой." А още по-трагичното е, че ако не беше той, "Челси" щеше да спечели с 8:0."
С категоричния си успех на "Стамфорд Бридж" "сините" вече са на осминафинал в Шампионската лига и мениджърът им Томас Тухел мечтае смело.


"Срещу "Ювентус" трудно се създават положения, но ние се справихме много добре. За "Челси" това беше страхотно представяне и фантастичен резултат - коментира Тухел. - Бяхме много по-остри в сравнение с мача в Торино. Поемахме повече рискове. Трябваше да пробием с бързи и остри атаки и движение без топка. Справихме се чудесно и вкарахме хубави голове. Отборът свърши и онази невидима работа в защита, без която няма как да имаш успех."
Капитанът на "Юве" Леонардо Бонучи прие поражението и намери сили да говори след мача. "Загубата е много тежка, но ние трябва да си извлечем поуките - заяви Бонучи. - Срещу подобни отбори трябва да играеш с хиляда километра в час. Защото в момента, в който намалиш оборотите, биваш наказан. От подобни мачове трябва да си научим уроците и да продължим напред."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама