Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13167547 www.bgdnes.bg

Мая Илиева на премиера в операта

Заедно с голяма компания елегантни приятелки

Вдовицата на Георги Илиев изгледа любимата "Кармен" без охрана

Мая Илиева посети премиерата на класиката "Кармен" в Софийската опера, видя "България Днес". В стилен сив лоден, маратонки от "о кутюр" и елегантен черен гащеризон, една от най-емблематичните вдовици у нас два часа раздава на макс аплаузи за постановката. Безсмъртният шедьовър на Жорж Бизе бе решен в ултрамодерен стил, а либретето на български и английски течеше на екран над сцената, подобно на голямо аутокю.

Половинката на застреляния през 2005 г. бос на "ВАИ холдинг" Георги Илиев бе съпровождана от няколко елегантни дами с манекенска визия на видима възраст около и малко над 30-те.

Реклама

"Това са мои приятелки, голяма компания сме...", каза за вестника Мая Илиева. Неостаряващата красавица и свитата й влязоха едни от последните, без да отпият глътка шампанско от коктейла преди началото на постановката. В думите на вдовицата на Георги Илиев обаче пролича намек, че в домашна обстановка тя и обкръжението й ще вдигнат наздравици в чест на премиерата.

Нито един здрав младеж в черно не бе видян да следва по петите Мая Илиева. Точно обратното. Тя подаде със собствените си ръце лодена си на гардеробната, а на лицето й сияеше лека усмивка. Заради непринуденото й държане повечето от зрителите може би изобщо не разпознаха в нея любимата жена на един от знаковите подземни играчи на прехода.

"Обичам много операта, а "Кармен" винаги ми е била една от най-любимите. Спектакълът ми хареса много, нищо че е далеч от традиционните, с които бяхме свикнали през годините", коментира за "България Днес" Илиева.

Съпругата на покойния шеф на "ВАИ холдинг" отдели време и за диалог с известната столична арт дама Антония Борисова, известна като "Българската Кармен", която също бе забелязана на премиерата. Тя е една от най-близките приятелки на Любомир Милчев-Денди, а специално за премиерата се бе стилизирала с червено цвете в косата като героинята от операта на Бизе.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама