Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6698968 www.bgdnes.bg

Иво Димчев болен от СПИН

Предлага орален секс на сцената

Ексцентричният изпълнител признава в книга, че е заразен от 2008-а

Атрактивният изпълнител Иво Димчев, който е по-известен по целия свят, отколкото в собствената си страна, е серопозитивен.

Това призна самият той в кратко съобщение по повод издаването на биографична книга, която ще бъде преведена на български през април. Четивото е озаглавено "ХИВ + KISS", като в него Димчев разказва личната си история с вируса на СПИН от момента, в който се заразява през 2008 г., до ден днешен.

Реклама

Въпреки шокиращата новина, че е носител на "чумата на XX век", Иво Димчев не спира да покорява най-големите световни сцени с изкуството си. Той изнася спектакли и пърформанси в някои от най-престижните зали и институти.

"Това е артист от голяма величина, с широка палитра от таланти, с уникален за България експресионизъм. Създава, разказва, обладава душевно всеки един от зрителите на концертите си. Оставя неизлечима следа у всеки, докоснал се до изкуството му. Иво Димчев е културен феномен, най-успешният български contemporary артист. Води майсторски класове, които се запълват за минути. Като напишеш Ivo Dimchev в Гугъл, излизат 50 000 резултата с хвалебствия - от рецензии в „Ню Йорк Таймс" до ревюта на езици, които не разбирам", казва за него Рут Колева, която също има успешна кариера извън България.

Иво никога не е криел факта, че е хомосексуален, а в някои от спектаклите си дори предлагаше на присъстващите скандално зрелище – всеки мъж, който желае, да получи орален секс от него директно на сцената... Все още не става ясно дали шокиращият анонс, че е болен от СПИН, не е поредният му творчески трик да прикове вниманието върху себе си, или в действителност той разкрива реалността. Според негови познати обаче той не би си направил пиар с подобно нещо и наистина се лекува от коварното заболяване.

"Не мога да летя. Много ми тежи чантата! В нея нося... своя пол. Ще го изхвърля!", пише закачливо Иво, визирайки темата за Истанбулската конвенция.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама