Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/7088358 www.bgdnes.bg

ДОМАШНИ МЕДЕНКИ

ЗА ТЕСТОТО

яйца - 2 бр.

олио - 1 ч.ч.

захар - 1 ч.ч.

брашно - 600 г

мед - 4 с.л.

сода бикарбонат - 1 с.л. равна

канела - 1/2 пакетче

ЗА ГЛАЗУРТА

шоколад - 100 г с ядки, млечен

масло - 1 с.л.

кокосови стърготини - за поръсване

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата в купа. Добавете олиото, захарта и меда. Разбъркайте и прибавете пресятото брашно с канелата и содата бикарбонат. Омесете меко тесто, което да не лепне. Разделете тестото на топки и ги разточете на кора. С помощта на малка чашка изрежете кръгчета. Наредете кръгчетата в тава, застлана с домакинска хартия. Изпечете в загрята фурна за кратко - до леко покафеняване. Извадете готовите меденки и ги охладете. Разтопете шоколада заедно с маслото в съд на водна баня. Потопете меденките в шоколада и ги поръсете с кокосови стърготини.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама