Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7102663 www.bgdnes.bg

Шофьорът на автобуса ковчег все по-зле

Още две жертви на гърба на Григор Григоров

Антидепресанти и сънотворни не помагат

Шофьорът на автобуса ковчег Григор Григоров е все по-зле. Шепата хапчета, с които злощастният мъж се тъпче, не могат да прогонят духовете на загиналите в трагедията край Своге. Последните две жертви, които издъхнаха от травмите си преди броени дни в столични болници, са прелели чашата на съвестта и здравия разум на Григоров, твърдят съпричастни към терзанията на шофьора жители от Божурище. От думите им става ясно, че той е престанал да спи и не слагал залък в устата.

"Не знам как се преживява подобно нещо! Ако Гришо не успее да се пребори, ще се превърне в жив призрак. Трябва да разбере, че не той е виновен за трагичната смърт на тези хора, да продължи напред и да осъзнае, че само живите могат да променят нещо. Дори роднините на загиналите не го обвиняват, за тях той е невинен", споделя Невена от Божурище.

Реклама

Месец и половина след огромното злощастие на 25 август край Своге, където автобусът, управляван от Григор Григоров, се обърна в пропаст, жертвите на катастрофата вече станаха 20.

"Починалите постфактум влизат в обвинителния акт. За съдебната му отговорност това няма кой знае колко да измени положението, но от морална гледна точка може да се окаже пагубно за психиката на Григоров", заяви пред "България Днес" защитникът на шофьора, адвокат Христо Ботев. Според думите на юриста последния път, когато се е чул с Григоров, той е бил на ръба, като се надява да има сили да не го прекрачи.

"Представете си цял живот да сте живели с работата си, да сте преживявали всичко, свързано с нея, отговорно да сте действали във всичко и да сте я обичали и в един момент се случва нещо извън силите ви, което преобръща не само вашата съдба, но и тази на десетки други хора. Как мислите ще се чувствате в подобен случай?", риторично отговоря Ботев на въпроса какво е състоянието на клиента му. От думите му става ясно, че Григоров все още е единственият обвиняем за катастрофата. Резултатите от назначените експертизи могат да обърнат нещата и да бъдат привлечени и други обвиняеми. Така на подсъдимата скамейка могат да застанат проектантът на смъртоносния участък, изпълнителят на проекта и контролиращият ремонтните дейности орган.

Според Ботев делото може да продължи години, като засега резултати от техническите експертизи няма.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама