Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7655663 www.bgdnes.bg

Икономът на Цветан Василев в бясна гонка с ченгета

Господи, помилуй грешния и накажи виновния

Георги Георгиев - Жоро Гъ*а напирал пиян да стигне до Кръстова гора

Бясна гонка с ченгета си спретна икономът на Цветан Василев. Сериозно почерпеният Георги Георгиев, известен с неприличния прякор Жоро Гъ*а, напирал да бъде пуснат с предимство до Кръстова гора, където в събота вечерта стотици миряни се събират по традиция за празника Кръстовден.

Реклама

Георгиев решил, че трябва да присъства на литургията на митрополит Николай и тръгнал от София с шофьора си към святото място. Около 1,30 часа край село Борово лъскавият мерцедес S-класа е спрян от униформени служители на реда. Шофьорът е помолен да изчака, тъй като се е образувало задръстване. Полицаите пропускали поетапно колите, за да не стане тапата от автомобили още по-голяма.

Шофьорът на Георгиев, който до момента бил зад волана на лъскавата лимузина, слязъл от колата заедно с шефа си. Изненадващо, бизнесменът се мушнал в колата и отпрашил с мръсна газ. Един от полицаите, който бил на място, направил опит да го спре, но без успех. За щастие в последния момент успял да скочи встрани от пътя и на косъм да се спаси.

Последвала бясна, но изключително кратка гонка с патрулки. Само 100 метра след като яхнал автомобила, Георгиев попаднал в задръстване и бил принуден да излезе от колата. Щом се изправил очи в очи с ченгетата той започнал да ги блъска, обижда и заплашва, че ще бъдат уволнени.

Взетата кръвна проба за наличие на алкохол в организма на Георги Георгиев се оказала положителна. Бизнесменът е арестуван за хулиганство и изпратен за денонощие в ареста.

Икономът на Цветан Василев владее ключов хотел във Велико Търново, имоти за милиони, като всичко е ипотекирано в КТБ. В бизнес средите се говори, че всичките тези милиони са на Цветан Василев, а Георгиев е подставено лице.

Разследващи разкриха, че пари от КТБ са превеждани на фирми, регистрирани на шофьора и иконома на Цветан Василев, а после съпругата му Антоанета си купувала апартаменти с тях. Жилищата на преподавателката в УНСС са в сграда срещу Южния парк в София. Според прокуратурата по този начин откраднатите пари са изпирани.

Реклама

По случая с обвинение са икономът Георги Георгиев и шофьорът Здравко Босаков, разказаха запознати с разследването. Те бяха задържани в средата на февруари заедно с адвокат Мартин Апостолов, защитник на банкера Цветан Василев. Тримата станаха клиенти на Специализираната прокуратура по дело срещу Антоанета Василева.

Успешният бизнес на Георгиев

Георги Георгиев е собственик на "Генимекс Ойл", която развива бизнес в региона на Ловеч и Троян. Преди няколко години компанията му продава бензиностанции на "НИС Петрол", чрез която "Газпром" навлиза на пазара на горива в България. "Генимекс Ойл" контролира "Интерхотел Велико Търново", а групата на "Генимекс Инвест" инвестира в бизнес сгради, туризъм и ремонт на инфраструктура. Част от нея е "Генимекс-газ", търговец на пропан-бутан и собственик на газ станции. Сред последните бизнес начинания на "Генимекс Инвест" е именно и изкупуването на вземания от КТБ. Компанията бе обявила на сайта си, че предлага да изкупува депозити на фирми и физически лица. Точните условия не не са публично обявени.

Чрез фирма "Генимекс Ойл" Георги Георгиев се сдобива и с луксозния "Грандхотел Велико Търново" на брега на Янтра. През 2006 година брои за него 4 млн. евро. Хотелът неведнъж е обявяван за публична продан от частен съдебен изпълнител заради необслужвани дългове към фалиралата КТБ.

Реклама
Реклама
Реклама