Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8437987 www.bgdnes.bg

Изнудват любовчия заради сниман член

Мъж от Созопол, жаден за запознанства и женски ласки, попадна в лапите на изнудвач. Той започва да го рекетира, защото се сдобива със снимка на члена му и го заплашва, че ако не му плати, целият град ще се запознае с изглед на достойноството му.

Жертвата на рекета, който е на 38 години, е ерген и решава да потърси любовта в социалните мрежи. Използва мерките срещу епидемията, че трябва да си стои вкъщи и има повече време за интернет комуникации. Запознава се с различни момичета, едно от които изглежда особено красиво на профилната си снимка. Освен това мацката започва да отговаря на свалката и изглеждала готова не само да се видят "на по кафе", но и на нещо повече. Стига се дотам, че разкрепостената дама написва на сваляча, че иска да види какво чудовище се крие в гащите му. Той се съгласява и изпраща няколко сними на достойнството си. Вместо очаквания резултат и покана за среща любовчитята получава съобщение, че трябва да плати 3000 лв., ако не, всички в морския град ще видят подробностите му. Изнудваният започва да умува какво да предприеме, тъй като имал исканите пари. Преценява обаче, че ако плати рекета, нищо не пречи на виртуалната му приятелка да продължи да му иска все нови и нови суми. В крайна сметка свалячът се пресрамва и отива в полицията. Разказва цялата история и моли за съдействие. Ченгетата действат изключително професионално и още същата вечер, малко преди полунощ, потропват на вратата на изнудвача. Преди това установяват, че това не е сочна мадама, а 40-годишен созополчанин, който е криминално проявен. Мъжът е арестуван за 24 часа.
След цяла нощ работа спецовете от сектор "Престъпления срещу финансово-кредитната система и компютърни престъпления" към отдел "Икономическа полиция" към бургаската полиция установяват, че 40-годишният Георги има много фалшиви профили, част от които женски. Събраните до момента материали по случая са докладвани на Районната прокуратура - Бургас. Работата по случая продължава.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама