Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8792244 www.bgdnes.bg

Ананиев: Забраняват се груповите събирания с над 30 души

Знаете, че за няколко седмици отпаднаха доста мерки. Целта беше да върнем българските граждани към нормалния живот, да свикнем с живота с коронавируса при условие на спазване на мерките, заяви здравният министър Кирил Ананиев по време на брифинг за епидемичната обстановка.

За съжаление броят на заразените се увеличава. Както ви обещах на предната среща, ако броят на заразените мине 200 души на ден, ще се наложи да върнем част от мерките. В следващите дни също не очакваме да спадне броят на заразените, допълни министърът.

Реклама

С нова заповед, която влиза от утре в 00 ч., влизат и някои нови промени. Новите промени включват забрана за групови празненства с над 30 души. Забранява се да има публика на стадионите, както и спира работата и на нощните заведения и дискотеките, допълни Ананиев. 

Тези промени ще действат до второ нареждане. На този етап няма условия за по-тежки мерки. Добрата новина е, че всеки ден се увеличава броят на излекуваните, каза Ананиев. 

Персоналът в заведенията и в магазините трябва задължително да носи маски. Забелязва се, че клиентите спазват мерките повече, отколкото персонала, коментира министър Ананиев.

Глоба за неносене на маска на закрито се връчва и на работника, и на работодателя, поясни главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама