Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9709440 www.bgdnes.bg

Лешояди търсят осиновители

Две пухкави бебета лешояди търсят своите осиновители. Кампанията е подета от Спасителен център за диви животни, които се надяват добри хора да поемат първите няколко месеца от грижите за лешоядчетата, които по-късно ще се завърнат в естествената си среда.
"В природата е изключителна рядкост да се излюпят две малки, а още по-малка е вероятността да бъдат успешно отгледани. Малките бяха излюпени с помощта на екипа на Спасителния център! Първо "откраднахме" яйцето на двойката, което ги стимулира да снесат второ яйце. След това и двете яйца бяха излюпени в инкубатори и в първите дни, когато пиленцата са най-уязвими, екипът ни се грижеше за тях.
За да бъде успешен стартът на двата мъника в живота, освен от храна, почистване и грижи те имат нужда и от имена. В настоящата кампания търсим повелители на двата мъника, които да им дадат имена и символично да поемат издръжката за първите месеци от живота им", казват от Спасителен център "Зелени Балкани".
Дарението е от 1000 лв. И ще даде правото на осиновителя да определи имената на птиците, ще получава редовно информация за състоянието им, както и при желание ще участва в настаняването им в адаптивна среда, а по-късно в пускането им в дивата природа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама