Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9716120 www.bgdnes.bg

Ченге шитка бутикова дрога

Ченге - куриер на наркотици, сгащват при акция полицаи в столичния квартал "Студентски град".

По време на съвместна операция на "Вътрешна сигурност" и прокуратурата задържат служител на Шесто РПУ в София. В продължение на няколко месеца полицаят разнася различни наркотици. Като един от тях е нов вид бутиков амфетамин. В зависимост от количеството ченгето дилър прибира по и над 1000 кинта на поръчка.

Реклама

"Задържаният полицай е бил куриер на бутикова дрога - хероин, марихуана и амфетамин. Дирекцията наблюдаваше служителя два месеца, при поредната му доставка беше задържан. Той си беше позволил да осъществява тази дейност дори по време на отпуск и болничен", съобщава шефът на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Стефан Банков пред Нова тв. Той допълва, че арестуваният е бил един от добрите полицаи. Това направило доста трудно наблюдението и залавянето му.

Само за една седмица от дирекция "Вътрешна сигурност" са хванати още две ченгета, погазили закона. Това са служител от Икономическа полиция в Костинброд, който е взимал подкупи, и жандармерист, обирал жилища в богатите софийски квартали.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама