Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9914232 www.bgdnes.bg

Смут във Франция заради Дембеле

Атмосферата в лагера на Франция е заредена с напрежение преди решаващия мач с Португалия, който трябва да разплете възела в Групата на смъртта на Евро 2020. Двубоят е тази вечер от 22 ч. и ще бъде предаван директно по Нова тв.

Преди срещата "петлите" трябва да се справят с тежък психологически проблем. Новината за контузията на Усман Дембеле, който напуска първенството, се отразила зле на тонуса на целия отбор, предава пратеникът на вестник "Екип" от мястото на събитието. Крилото често страда от травми и това дава силно отражение върху цялата му кариера. До април 2021 г. Усман има цели 13 контузии. Поредната травма дойде в мача срещу Унгария на Евро 2020. Футболистът на "петлите" игра едва половин час, преди да се строполи на земята. Очаква се той да отсъства от терените цели три месеца. След инцидента с Дембеле "сините" допуснаха изненадващо равенство с аутсайдера Унгария - 1:1. Така футболистите на селекционера Дидие Дешан не успяха да си осигурят спокойно преминаване в следващия кръг. Португалците също са притеснени след тежкото поражение от Германия с 2:4.

"Поражението от бундестима дойде донякъде изненадващо на фона на безпроблемната победа с 3:0 на старта на Евро 2020 - коментира пред "България Днес" бившият национал Пламен Гетов който има опит в първенството на Португалия с "Портимоненсе". - Но Германия е отбор, който никога не се предава, и едва ли някой ще се учуди, ако отборът на Йоаким Льов стигне далеч на Евро 2020. Португалия първо има много тежко изпитание срещу Франция, а дори и да премине групата, трудно ще защити титлата си от Евро 2016. Отлично впечатление прави играта на лидера Кристиано Роналдо. С неговата физика, желание за игра и липсата на тежки контузии той дава заявка за това, че има още добри сезони пред себе си. Португалците могат да бъдат щастливи, че отборът им разполага с играч от такава класа. Роналдо е способен да направи разликата във всеки мач."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама