Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13203645 www.bgdnes.bg

Валери Йорданов: Страхувам се за живота си, ще съдя директора на Народния театър

"Цяла нощ не съм спал и на сутринта бях в болница с 27,3 кръвна захар. Извадил съм си медицинско и отивам при адвоката, ще заведа лична жалба срещу директора Васил Василев, защото той е позволил това нещо". Това каза актьорът Валери Йорданов по време на пресконференция на министъра на културата проф. Велислав Минеков. Той и колежката му Албена Колева зададоха въпроси към министъра кога ще вземе отношение към скандала в Народния театър, който продължава да се разраства. 

"Ще изложа няколко факти, които не са изнасяни досега. Имам списък на дългогодишни служители, които са напуснали. Вече се опасявам физически и за себе си, и за колегите. По време на представлението "Хъшове" в антракта падна стената, на която аз трябваше да се катеря. Стената счупи носа на реквизитора и вкара едно момиче в болница. Аз се опасявам физически за живота си", каза Йорданов. Според него случката може да е инцидент и случайност, но "щом се стига до там актьорът да проверява декора, дали ще оцелее до края на спектакъла, значи май нещо не е наред". 

Реклама

Причина за проблемите в здравословното му състояние е и издадената заповед от директора Васил Василев за вътрешно разследване срещу Морфов.

Вчера Йорданов обръсна главата си в знак на протест и събира подписка за отстраняването на Васил Василев от поста на директор.  

"Моля се хората, които мълчат, защото са им повишени заплатите, да погледнат трезво, да избягат от този страх", каза още Йорданов. 

Актьорът разказа и за композитора Слав Бистрев, който е искал да се подпише в подписката в подкрепа на Морфов.

"Той е бил викан и са му поискани писмени обяснение защо се интересува от подписката на Александър Морфов. След това си е тръгнал и са му звъннали колеги, които са го молили да се върне и да се извини на дамата, зам.-дикектор ли е, не знам, нова дама в театъра, аз познавам само сценичните работници, защото работя на сцената", каза Валери Йорданов пред журналисти. 

Реклама
Реклама
Реклама