Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17820135 www.bgdnes.bg

Много влакове вече не стигат до Централна гара. Вижте кои!?

От днес се въвежда промяна в движението на влаковете, които пристигат и заминават от Централната гара в София към северното направление - Мездра, Видин, Варна, Русе.

Това се налага заради модернизацията на коловозното развитие на гарата, обясняват от НКЖИ.

В железопътния възел ще бъде преустановено движението на влаковете от шести до дванадесети коловози. Очаква се строително-монтажните работи по коловозното развитие на Централна гара София да продължат 15 месеца. Конкретните промени в разписанието на влаковете ще бъдат публикувани в електронния пътеводител на БДЖ на адрес https://razpisanie.bdz.bg/bg.

Реклама

Предстоящите дейности ще засегнат най-вече влаковете по северното направление Мездра - Видин/Варна/Русе, повечето от които ще приключват и започват движението си в/от жп гара София-Север.

Пътниците ще бъдат извозвани от и до Централна гара с електромотрисни влакове, които ще извършват трансфери на пристигащите и заминаващите пътници до и от жп гара София-Север. За тези влакове е осигурена единствената възможност за достъп до гара София, като те ще пристигат и заминават само на тринадесети челен коловоз при шести перон.

Най-натоварените сутрешни пътнически влакове, които пътуват от Искърското дефиле, ще се движат директно до Централна гара София, без да се налага пътниците от тях да се прекачват на жп гара София-Север. Без прекачване ще пътуват и нощните композиции между София и Варна през Горна Оряховица, които ще се движат по обиколно трасе през Курило и Илиянци - Казичене - Искър.

Четете още

Билетите за влак поскъпват от днес

Билетите за влак поскъпват от днес

Пловдивската актриса Радина Думанян НЕНАВИЖДА БДЖ

Пловдивската актриса Радина Думанян НЕНАВИЖДА БДЖ

Билетът за влак скача

Билетът за влак скача

9000 допълнителни места във влаковете за 3 март

9000 допълнителни места във влаковете за 3 март

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама