Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13462573 www.bgdnes.bg

Мохамед Али е бебе №1 в Разградско

Новороденото е в болница, защото се ражда едва 1200 грама 

Мохамед Али е първото бебе в Разградско за новата 2023 година!

Новороденото проплаква в 8,35 ч сутринта на 4 януари и е короновано като бебе №1 в областта. За 36-годишната майка и по-младия от нея татко от разградското село Дянково това е първо отроче, но двамата не избързват с празненствата.

Причината е, че малкият Мохамед Али се ражда едва 1200 грама и е дълъг 38 сантиметра. Бебето се появява на бял свят недоносено и затова е транспортирано до болница в близкия град Русе.

Реклама

От кметството в Дянково разказаха пред "България Днес", че малчуганът ще получи подаръци от тях и от община Разград, когато се закрепи здравословното му състояние. "Със сигурност ще измислим нещо, за да уважим семейството, но изчакваме подходящ момент", коментира лаконично пред вестника кметът на Дянково Али Алиев.

По негови думи името Мохамед Али, което е избрано от таткото на бебето, не е популярно в областта. Името на бебока съвпада с това на великия американски боксьор Касиус Клей, който приема исляма и променя името си на Мохамед Али. Наричан "основоположник на съвременния бокс", мнозина определят Мохамед Али като най-великия спортист на ХХ век. Али е трикратен световен шампион по бокс за професионалисти в категория "тежка" и олимпийски шампион от игрите в Рим през 1960 г.

Не за първи път Дянково е първенец в областта. През 2018 г. отново бебе №1 в областта е от селото.

Последното бебе на 2022 г. също е момченце и носи името Крум. Новороденото проплаква за пръв път на 31 декември, като тежи 2100 грама и е дълго 44 сантиметра. По подобие на Мохамед Али и Крум прекарва известно време в болница в Русе, тъй като отделението по акушерство и гинекология в Разград временно не работеше. Точно 169 бебета са се родили в болницата в Разград през миналата година.

Желаем им да са живи и здрави!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама