Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13539209 www.bgdnes.bg

Преподавател примамва 13-годишна в мрежата

Това е поредният мераклия за детски секс, разкрит от "Ловци на педофили" чрез фалшив профил

Преподавател от Университета по архитектура в София е арестуван, а вече и обвинен по подозрения за педофилия. Мъжът е сгащен от групата "Ловци на педофили" в интернет.

Реклама

Задържането става вчера в столичния квартал "Младост 3" по сигнал на Ален Симеонов, който е основател на организацията за борба срещу педофилията.

Заловеният потенциален педофил е 34-годишен преподавател в университета. Даскалът води кореспонденция близо месец с фалшив профил, който създават от групата "Ловци на педофили". Мъжът се опитва да склони 13-годишно момиче към сексуални действия.

"Писа на наш женски профил, при което му беше казано, че кореспондира с момиче на 13 години. Очевидно той нямаше проблем с това и очакванията му от момичето бяха освен да правят секс, да бъдат гаджета и да изградят семейство", разказа Ален Симеонов пред Bg on air.

Вчера си уговарят среща с подставено момиче, а веднага след това активистите от "Ловци на педофили" спипват преподавателя. На мястото пристигат и полицаи от столичното Седмо районно управление.

"Той излъга самите полицаи за годините си, представи се за 31-годишен, а е на 34 години. В самия чат каза, че е инженер, на живо, че работи в офис в областта на икономиката. Оказа се, че е преподавател в университет. Той е патологичен лъжец", категоричен е Ален Симеонов.

От учебното заведение са потвърдили, че мъжът работи отскоро като асистент при тях. Ако разследването покаже, че преподавателят е виновен, от ръководството на университета са категорични, че ще приложат закона с цялата му строгост.
Досега "Ловци на педофили" са хванали близо 50 мъже. През утрешния ден предстои Ален Симеонов да даде допълнително показания срещу педофила. Над 30 спипани от "Ловци на педофили" са с повдигнати обвинения.

Реклама
Реклама
Реклама