Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14366232 www.bgdnes.bg

ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЛЕД COVID! Отново плуваме с делфините

Флипър е най-младият член на делфинското семейство 

Доли и Кимбо идват от Куба, но създават семейство у нас 

Деца и възрастни отново могат да плуват със семейството делфини във Варна. Дружелюбните бозайници Доли, Йоана, Бимбо, Кимбо и Флипър от 1 май раздават целувки и прегръдки на желаещите да плуват с тях. Радостната новина съобщиха от делфинариума в морската ни столица. По време на COVID пандемията атракцията бе временно спряна и две години по-късно хората могат отново да се насладят на това невероятно преживяване.

Всички желаещи над 12-годишна възраст, които могат да плуват, могат да се впуснат в приключение с дружелюбните бозайници.

Реклама

Дълбочината на басейна е 3 метра, а температурата на водата през цялата година е между 21 и 24 градуса. Атракцията се осъществява след инструктаж от треньор и с максимум още пет други посетители на цена между 200 и 300 лв. в зависимост от периода, който изберете.

"Колкото и да е тежко всекидневието на един човек, види ли тези прекрасни създания, веднага грейва усмивка на лицето му. Виждала съм посетители, които влизат по един начин в залата и излизат като съвършено различни хора. Представете си само да имате шанса да докоснете, да получите целувка или да танцувате с делфин", казва Ивелина Жекова, треньор на бозайниците.

Най-новият обитател на делфинариума е бебето Флипър. Негови родители са делфините Доли и Кимбо. Малкото делфинче не се отделя нито за миг от майка си. Тя го учи да плува и да се храни, а неговата сестра Йоана му показва закачливи лудории. Доли и Кимбо са двойка още от създаването на делфинариума. Идват от далечна Куба, но в България успяват да създадат семейството си.

В момента "Делфинариум Варна" прави по две представления на ден - в 12 ч. и в 15,30 часа. Това е любимото място на всички деца от града и областта, които могат да се запознаят с невероятните спортни и акробатични умения на делфините.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама