Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14558777 www.bgdnes.bg

Сърчицето на Кристин бие с 300 удара в минута

Да помогнем! 

Спешна трансплантация може да спаси момиченцето, трябват поне 350 000 лв. 

"Няма какво повече да направим, освен да я поддържаме, доколкото е рекъл Бог."

Тези страшни думи чуват родителите на малката Кристин, която лежи в Националната кардиологична болница и се бори за всяка глътка въздух.

Там лекарите я крепят с конски дози адреналин, допамин и коротроп, тъй като детето непрекъснато изпада в кардиогенен шок - сърдечният мускул прави по 300 удара в минута!

Реклама

Сърчицето на момиченцето не работи правилно от самото му раждане - не се съкращава, не изпомпва достатъчно кръв. Малформацията е забелязана още преди да се роди, когато пренаталните специалисти регистрират различен ритъм на сърчицето.

Единственият шанс Кристин да живее е трансплантация на орган в чужбина. Интервенцията ще бъде направена на два етапа, ако средствата бъдат събрани. Първо ще й бъде поставен т. нар. апарат "Berlin heart", а после ще се премине към същинската трансплантация.

"Искат ни 350 000 лв., за да тръгнем. Тя е в тежко състояние и се нуждае от специализиран медицински транспорт, с подходящ медицински екип, включващ кардиолог, реаниматор, анестезиолог, както и специфично медицинско оборудване, което да бъде използвано при нужда от спешни реанимационни действия. Моля ви, знайни и незнайни хора, подайте ни ръка, за да живее детето ни", казва през сълзи майката на Кристин.

КАК ДА ПОМОГНЕМ

Подкрепете бебе Кристин с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG30BUIN95611000705319

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация "Павел Андреев"

Основание: Дарение за Кристин Терзиева

Реклама
Реклама
Реклама