Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14563947 www.bgdnes.bg

Къро оцеля във войната между ВИС и СИК, но сега не му се размина

"Красимир Каменов-Къро е една от малкото "големи фигури" на подземния свят, която успява да оцелее и след края на времената на трибуквените групировки." Това отбеляза Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията пред Нова тв.

Това, което знаем, е, че той е наследник на тази структура ВИС-2 след смъртта на Георги Илиев. Знаете двата прякора, които се свързваха дълго време с тази структура - Къро и другият е Таки. Интересното за Къро през последните две години беше, че името му отново се появи във връзка с Капитан Андреево, както и с убийството на един бивш полицай" смята Безлов.
Хрониките на ъндърграунда разказват, че Каменов е бил в много близки отношения с Христофорос Аманатидис, по-известен като Таки. Смята се, че двамата поемат контрола върху групировката след убийството на Илиев в Слънчев бряг.

Реклама

Официалният бизнес на Каменов е свързан със собствеността на няколко от най-големите земеделски борси у нас. Неофициално обаче името му се свързва с наркотрафик. Разследван е във връзка с наказателната бригада, позната като "Бандата на чуковете", която подлага на инквизиции дилърите на дрога.

Макар и задочно, Къро все пак попада под ударите на закона. Той получава обвинение за поръчителство на убийството на полицая Любомир Иванов. По неофициална информация причината за конфронтацията, довела до смъртта на бившия полицай, била машини за нелегално производство на цигари.

Към момента няма много яснота около покушението срещу Къро, няма и задържани. Полицията в Кейптаун, Република Южна Африка, все още нищи масовото убийство. На място е и български разследващ, който беше изпратен преди дни в Кейптаун.

Четете още

Вижте къщата, където е убит Къро!

Вижте къщата, където е убит Къро!

Подозират руснаци за разстрела на Къро

Подозират руснаци за разстрела на Къро

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама