Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14566428 www.bgdnes.bg

Папата благослови 10-годишно българче

 

Пепи от град Левски печели конкурс за рисунка, която го среща с Божия наместник 

Папа Франциск стисна ръката на Петър Винанчев от плевенското градче Левски. 10-годишното момче е истинска гордост не само за родителите си, но и за целия град. Причината светият отец да се ръкува с момчето, е, че Павел спечели конкурс към Италианската национална асоциация за битка с раковите болести на тема "Борба против тютюнопушенето".

Реклама

"Преди два месеца разбрахме за конкурса от семейни приятели. На Пепи много му се отдава рисуването и с огромно желание поиска да участва. Кой да очаква, че едно малко дете, от малък град ще спечели и ще има възможността да се докосне до папата", с гордост споделя пред "България Днес" майката на малкия художник Петя Винанчева.

Петър развихря въображението си и решава чрез рисунката да покаже два свята - сивия и мрачен с тютюнопушене, както и хубавия и чист без цигари.

"Синът ми спечели голямата награда - 5-дневен престой в Рим с един родител. Това беше страхотна изненада, но още по-хубаво беше, че наградата включваше и среща с папа Франциск", разказва щастливата майка.

Петя разкрива, че цялото семейство са католици и това е предавано от поколение на поколение.

"Аз, мъжът ми и двете ни деца сме кръстени в католическа църква. Поради тази причина за нас бе истинска чест, че папата благослови сина ни. Показахме му кръщелните ни и духовникът поиска лична среща с Пепи. Стисна му ръката и му пожела да бъде успешен ученик и добро дете, което да сбъдне мечтите си", заключи Петя.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама