Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/15066868 www.bgdnes.bg

Хисарския поп през сълзи: Имах 40 шева, не знам какво ѝ е на Дебора с 400

"Когато оперираха двата ми крака, имах 40 шева от лекарите. Не знам и не мога дори да си помисля какво й е нарязаното момиче Дебора с 400 шева. Страх ме е да помисля каква болка усеща. За мен това дете повече никога няма да усети добро и радост в живота."

Това емоционално заяви пред "България Днес" легендата на българската музика Димитър Андонов, познат за широкия свят като Хисарския поп.

Реклама

81-годишният изпълнител изключително тежко приема кошмарната ситуация с 18-годишното момиче от Стара Загора и тежко заплака, когато заговори по темата.

"Ужасен съм! Този човек, който е направил това, за мен е някаква грешка на природата. Заслужава да получи възможно най-тежкото наказание. Аз пея предимно радостни песни, но има и тъжни творби за българската жена. И като запея някоя от тях, си поплаквам", отвори сърцето си Андонов.

Въпреки сериозната си възраст Хисарския поп не спира да обикаля из страната и да изнася концерти. Наскоро е бил в Дуранкулак и София, а следващата седмица ще е в Девин. "Хората се забавляват, когато им пея. Вероятно защото изживявам всяка песен. Планирал съм да запиша и нови песни и клипове, да има радост за хората", каза още Андонов.

През 80-те години на миналия век в Хисаря се заражда легендата за Хисарския поп - свещеник, прогонен да се скита по пътищата на България, който пее своите песни, забранени от социалистическия режим по това време. Прави записите си сам, с техниката в дома си, а тайно на приятели раздава аудиокасети с изпълненията си.

Четете още

Хисарския поп се бори за по-висока пенсия

Хисарския поп се бори за по-висока пенсия

Хисарския поп от механата в изборната секция

Хисарския поп от механата в изборната секция

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама