Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/15084630 www.bgdnes.bg

Смениха шефа на Бялото братство

Анелия ще заведе новия си мъж на Паневритмия

Христо Вътев е новият председател на "Бялото братство" в България.

"В момента, през целия август, вървят дъновистки събития в Рила и на Рилските езера. Основното събитие, разбира се ще е на Новата година, както е казал Учителя" - това сподели новият председател на Бялото братство, Христо Вътев.

Началото на физическата година според Уителя Петър Дънов е на 1 януари, на Духовната година е на 22 март, а Божествената Нова година започва на 19 август. Това е и най-големия празник на последователите му.

Реклама

"На 19 август очакваме да дойдат повече от 2000 човека посетители от всички континенти. Миналата година на Паневритмията дойдоха доста известни личности, като шеф Манчев, певицата Анелия, Мегз, която дори бе облякла в народна носия и раздаваше подаръци на хората. Много известни хора от целия свят следват стъпките на Учителя" - коментира той.

Миналата година, певицата Анелия, явно готова да се прероди, направи истински жертви. Въпреки лошото време, тя посрещна изгрева, за да се зареди с енергия за цялата година, според правилата на Учителя. Така с приятели и съмишленици тя отбеляза началото на новата духовна година край езерото Бъбрека.

Навремето, в едно интервю самият Алберт Айнщайн споделя: "Целият свят се възхищава от мен, а аз се възхищавам от Петър Дънов".

Тук спира националния ни комплекс и националната ни простотия, ама май не сме го разбрали още.

Относно Братския център, който се строи от години в близост до градинката на Дънов, Христо Вътев казва: "Минаха няколко години, откакто е построена сградата, но все още дължим пари на банките и не можем д ая ползваме. Някъде около 57 хиляди останаха, но до края на годината ще ги изплатим".

Цялата тази сграда е построена на доброволни начала - от дарения от братството. Тя е замислена още от преди 20 години. В момента е на четири етажа. Както можем да се досетим, заемът за нея е по-малък отколкото за една боксониера в София. дано им се получат нещата.

"Ангелите нямат петна по дрехите си, затова внимавайте да сте като тях", предупреждавал Петър Дънов.

Четете още

Учителя: Външната красота се дължи на вътрешната

Учителя: Външната красота се дължи на вътрешната

Формулата на щастието е в пентаграма на Петър Дънов

Формулата на щастието е в пентаграма на Петър Дънов

Реклама
Реклама
Реклама