Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/15493289 www.bgdnes.bg

180 деца праща на училище отец Иван

Дрехи и обувки за питомците си търси добрият духовник 

180 деца от приютите на отец Иван тръгват на училище и детска градина тази седмица. Малчуганите имат нужда от дрехи и обувки, за да могат да стигнат до класните стаи.

"144 от децата ми в петък тръгват на училище, а други 36 ще бъдат на детска градина. Опитваме се да им осигурим нужните неща, но дрехите за тях не достигат. Имаме нужда от обувки, униформи, бели ризи и сини панталони. Всеки, който може да ни помогне, ще бъде от огромна полза и ще дари децата с усмивка", сподели пред "България Днес" отец Иван, който помага на стотици хора в трите си приюта в селата Нови хан, Якимово и Коняво. Духовникът признава, че малчуганите са най-голямата му радост и винаги го зареждат и му дават сили.

Реклама

"Трудно ходя и вече не мога без патерици да направя и една стъпка. Но щом децата се край мен, се чувствам много по-добре. Затова и искам да им помогна да бъдат чисти и спретнати за училище. Да се чувстват добре сред връстниците си. И да разберат, че е важно да се ходи на училище", обяснява духовникът с голямо сърце.

Заради здравословните си проблеми дядо Иван вече се включва само със съвети при управлението на приютите, тъй като не може да е полезен с физически труд. В момента питомците му събират сено, с което да хранят големия брой крави през зимата. Също така организират закупуването на царевица, която отново да бъде използвана за домашните животни.

"Не е лесно и има много работа. Но не може да се изостави, трябва да има човек, който да ръководи. Докато съм жив, ще помагам! А и сега мога да кажа, че съм добре със здравето, много по-добре от това, което беше в началото на годината", завърши с оптимизъм отчето.

Ако искате да се свържете с отец Иван, за да го подкрепите, може да го направите на телефон 0886 85 29 50.

Четете още

Отец Иван прави курбан за здраве

Отец Иван прави курбан за здраве

Отец Иван посреща Великден в болница

Отец Иван посреща Великден в болница

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама