Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/15211592 www.bgdnes.bg

Отец Иван прави курбан за здраве

Духовникът се завърна в Нови хан след дълго странстване и боледуване 

Курбан за здраве прави преди дни отец Иван, за да сложи край на болежките и изпитанията си.

Кръвното жертване на животно дава резултат и в момента добрият духовник, който помага на стотици изстрадали хора, се чувства по-добре.

"Заколих едно агне и раздадох храната за здраве. На Петковден - 14 октомври, отново ще направя, така съм си наумил", сподели пред "България Днес" дядо Иван.

Реклама

Отчето има сериозни болежки в крака след катастрофата, която преживя преди девет години. След инцидента свещеникът беше с травма на главата, гръдния кош, счупена на две места бедрена кост на десния крак и тежък проблем на меките тъкани на подбедрицата. Месеци отне, докато духовникът се възстанови и да може да ходи самостоятелно. В началото на тази година претърпя два инсулта и няколко дни беше в кома, но успя да се възстанови. И с усмивка разкрива, че се чувства добре.

Друга радост в живота му е, че отново живее в приюта в софийското село Нови хан. Дълги години духовникът странстваше между Якимово (Монтанско) и Коняво (Кюстендилско).

"В Нови хан ми е добре, защото съм близо до сина ми, имам и приятели, които всеки ден идват да ме видят. Освен това тук е по-прохладно от Якимово, където не се търпи жегата. А зимата там е много студено. Ще остана в Нови хан поне месец, а след това ще го мисля", завърши отец Иван и пожела здраве на целия български народ.

Четете още

Отец Иван бори жегите на морето, призова да не влизаме във водата

Отец Иван бори жегите на морето, призова да не влизаме във водата

Отец Иван се движи с тротинетка

Отец Иван се движи с тротинетка

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама