Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/15609725 www.bgdnes.bg

Линда научила български език заради бабата на Кирил Петков

Линда научила да говори български език заради бабата на съпруга си Кирил Петков.

Когато пристига преди 16 години у нас, канадката не знае нито дума на родната ни реч.

"Исках да си говоря с бабата на Кирил. Това беше много важно за мен, защото възрастните хора са много интересни и пазят интересни рецепти. Езикът за мен е много важен, не ми върви в езиците, но имах голямо желание да науча езика", разказва Линда в подкаста "Гласът на Мама".

"Българите са много черно-бели като хора. Свикнала съм в магазина около мен да са много любезни, да питат как съм, фалшиво е, но те кара да се чувстваш нормално. Тук, в България, влизам в магазина, но няма нищо такова. Жената отива да пуши и е ядосана. Това ми беше много странно в началото. Първото нещо, което научих за България, беше през 80-те години. Майка ми пиеше вино "София" в Канада, тогава имаше доста български вина и на бутилката вино имаше картата на България, бях на около 9 години", споделя впечатленията си от България Линда. И добавя, че й е странно, че хората по улиците я разпознават.

"Аз имам отделен живот и моите интереси, а Кирил има неговата работа. Не ги смесваме. Изслушвам го, но нямам нищо общо с това. Аз дори не съм още българка и идеята за политика ми е малко странна", казва още съпругата на бившия премиер.

Четете още

Линда Петкова се усамоти в Боровец, вижте какво прави

Линда Петкова се усамоти в Боровец, вижте какво прави

Линда спря да прави торти

Линда спря да прави торти

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама