Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/15825819 www.bgdnes.bg

Стюардеса помага на бивш национал да избяга от Израел

Йоан Стоянов също се прибра благополучно

Стреля се на месо, българските власти предпочитат да извозват чужденци, казва Пламен Гълъбов

Стюардеса помогна на доскорошния футболен национал Пламен Гълъбов да избяга от войната в Израел. Футболистът на "Макаби" (Нетаня) успя да се прибере с един от полетите за български граждани след куп перипетии. Голяма заслуга с уреждането на места за полета има красивата съпруга на футболиста Ралица, която работи като стюардеса и е навътре в тайните на авиацията. Въпреки връзките Гълъбов и жена му са крайно недоволни от отношението на българските власти, които са извозвали с приоритет чужденци.

Реклама

"Вторият самолет каца в България полупълен с чужденци - швейцарци, хървати, какви ли не - разказа Гълъбов. - Ние, българите, стоим и чакаме там бомбите да паднат. Институциите направиха така, че бяхме на второ място за тях. Ти си чужденец в Израел, пък се чувстваш повече израелец, отколкото българин."

Защитникът разказа за ужаса на войната и как се е събудил под звука на падащи бомби. Чужденците в неговия отбор "Макаби" са разпуснати и никой не знае кога отново ще се играе футбол в страната. Възможно е Гълъбов изобщо да не се завърне в Израел, при положение че войната продължи дълго.

"Радвам се, че избягахме от ада - казва бившият бранител на ЦСКА. - Ситуацията в Израел е много сложна. Събудих се някъде около 8 часа и погледах в телефона. Видях, че мачът е отложен. Ракети се изстрелват към Израел, стреля се на месо." Гълъбов живее в страната вече втора година. Там се роди и синът му, който носи библейското име Матей. Само преди една седмица детето бе покръстено във водите на река Йордан, а баща му не крие, че обожава страната.

Другият български футболист в Израел, Йоан Стоянов, също кацна благополучно в София. Полузащитникът е повикан в националния отбор за мачовете с Литва и Албания, но не планира да остава у нас след мачовете. Стоянов е роден в Пловдив, но от дете живее в Израел и има двойно гражданство. Именно за това националът не можеше да се възползва от правителствените самолети, осигурени от българска страна. Йоан дори можеше да бъде мобилизиран в израелската армия, но е негоден за военна служба, тъй като има диабет.

Четете още

Ще мобилизират ли национала Йоан Стоянов във войната? ВЕЧЕ Е ЯСНО!

Ще мобилизират ли национала Йоан Стоянов във войната? ВЕЧЕ Е ЯСНО!

Нов национал люби израелка

Нов национал люби израелка

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама