Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/16439885 www.bgdnes.bg

Линда на Кирил Петков НАДУ ЯКО цените за Коледа

Жената на бившия премиер отново започна да прави сладкиши и курабийки

Ден година храна. Родната поговорка вече е добре позната за новоизлюпената българка Линда Макензи-Петкова, която наскоро се сдоби най-сетне с родно гражданство и паспорт.

И точно както гласи народният израз, и половинката на експремиера Кирил Петков вдигна цените в сладкарницата по празниците, показа проверка на "България Днес".

Реклама

И тази години Линда е затрупана с поръчки покрай Коледа и Нова година. На вратата на ателието й за изработка на торти без захар е упоменато, че няма да работи само навръх Рождество Христово и първия ден от 2024 г. А списъкът с поръчки е голям почти колкото тефтера на дядо Коледа. Линда дори пуска коледни пакети - с десерти, коледни курабийки и вино. Цената им хич не е малка, но се оказва, че вървят като топъл хляб.

Инфлацията обаче явно удря и бизнеса на бившата премиерша. И цените в сладкарницата, които и без това бяха високи, сега са още повече. Допреди няколко месеца най-скъпата торта в менюто беше около 100 лв., но сега цената й е с цели 20% нагоре. Същото се отнася и за останалите изделия като бонбони.

Самата Линда тази година най-вероятно ще се включи в работата, но не баш на големите празници. А между тях.

По време на предни празници бившата премиерша рядко се появяваше в сладкарницата си, която се намира в центъра на София. И бе оставила подчинените й да бачкат по цял ден. Ала откакто мъжът й вече не е на една от най-високите позиции в държавата, Петкова има повече свободно време, за да движи бизнеса си.

Четете още

Жената на Кирил Петков вече с БГ паспорт

Жената на Кирил Петков вече с БГ паспорт

Линда научила български език заради бабата на Кирил Петков

Линда научила български език заради бабата на Кирил Петков

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама