Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/16679776 www.bgdnes.bg

Легендата Камелия Тодорова: Искат да ни отровят с мръсния въздух

Трябва бунт, поне за да можем спокойно да дишаме, категорична е певицата

"Управляващите искат да ни отровят. Ясно е. Няма да направят нищо, за да се оправи мръсният въздух."

Това каза пред "България Днес" легендарната певица Камелия Тодорова. Джаз иконата като много българи е силно притеснена от данните за мръсен въздух в половината страна.

Реклама

От няколко дни големи градове са потънали в смог. В София замърсяването бе между два и три пъти над нормата. А очакванията са нивото му да се подобри едва след като се появи вятър.

"Не излизайте, носете шалове и маски", посъветваха експертите. Но все пак е малко трудно това да се случи, като сме в разгара на седмицата, а празниците чукат на вратата и всеки се е юрнал за подаръци.

Повече от 2/3 от българското население живее в градове с мръсен въздух, чиито норми на запрашаване често са завишени. А в Европа България е една от страните с най-мръсен въздух и това е тенденция от години. От софийското кметство обявиха, че започват масови проверки за това кой какво гори.

"Работата на управляващите е да се грижат за българите. Но те не го правят. И да говоря, кой ще ме чуе. Въздухът е опасен, но какво мога аз да направя. Всеки от нас, който няма власт, стои и е безпомощен. Тези, които са отговорни за това, не си мърдат пръста", каза още певицата.

Тодорова е категорична, че народът трябва да се вдигне на бунт и да получи поне едно от малкото неща, които заслужава - чист въздух.

Именно с такива протести започват демократичните промени в България през 1989 година. Тогава в Русе започва истинският първи удар по комунистическия режим, който нанасят протестите в крайдунавския град. По-късно всичко е ясно - родината ни сменя модела на управление.

Реклама

"Притеснена съм за обстановката в България, разбира се. Имам внуци. Не искам децата да дишат мръсен въздух, естествено", добави обичаната изпълнителка.

Бясна от същата ситуация е и певицата Андреа. Бившата на Кубрат Пулев е възмутена как за пореден път България е обзета от смог. И няколко дни ситуацията не може да се подобри.

"През годините сме доказали, че сме издръжливи. Няма проблем", бе краткият и лаконичен коментар по темата на певицата Андреа.

Четете още

Камелия Тодорова изповяда: Чакам принца на бял кон!

Камелия Тодорова изповяда: Чакам принца на бял кон!

ИЗПОВЕД! Камелия Тодорова: Все попадам на лоши и неподходящи мъже

ИЗПОВЕД! Камелия Тодорова: Все попадам на лоши и неподходящи мъже

Реклама
Реклама
Реклама