Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/16686676 www.bgdnes.bg

Сашко от Перник мечтае за сняг на Коледа

Детето посреща празниците у дома 

Много подаръци чакат под елхата 13-годишния Александър 

За сняг на Коледа мечтае малкият Сашко от Перник, научи "България Днес".

13-годишното момче с нетърпение очаква да се събуди и да види, че навън всичко е побеляло в празничния ден.

"Сашко обожава снега! Тази година, когато заваля за пръв път и натрупа, синът ми беше много щастлив и доволен. Бягаше в преспите, целихме се със снежни топки и правихме снежен човек. Щастлив съм, че отново мога да видя усмивката на лицето му", разкри пред вестника баща му Александър Цветанов.

Реклама

На 11 ноември м.г. Сашко, който е диагностициран с аутизъм, изчезва по време на разходка с баща си. Забелязан е последно в пернишката местност Голо бърдо. Подаден е сигнал в полицията и незабавно е сформиран оперативен щаб. Още същата вечер към мястото се отправят стотици души. Следващите дни и нощи околностите на Перник са обходени от хиляди полицаи, специалисти и доброволци. Търси се и по вода, и по въздух.

Изчезването на малолетното момче не остави никого безразличен и доведе до най-мащабната издирвателна акция, случвала се у нас. Надеждата в началото е, че детето ще се появи само. И преди се е губило. И докато в първите часове основната версия на полицията е за загубено дете, то скоро започва разследване на всички възможни хипотези. Девет дни по-късно съобщават най-хубавите новини на семейството, а именно, че детето е намерено.

"Втора Коледа имаме възможност да се радваме на сина си след злощастния случай. Толкова ни е ценен, че се опитваме да го радваме по всякакъв начин. Чакат го много подаръци под елхата за Коледа", сподели Александър.

Към днешна дата Сашко се развива много добре. Ходи на училище, а в свободното си време тренира плуване два пъти в седмицата. Детето продължава да е много активно. Има огромна енергия, която непрекъснато трябва да се изразходва.

Четете още

Бащата на Сашко от Перник прави КУРБАН за здраве

Бащата на Сашко от Перник прави КУРБАН за здраве

Бащата на Сашко го учи да гласува

Бащата на Сашко го учи да гласува

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама