Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/16783973 www.bgdnes.bg

ЧУДАК! Явор живее в колата си и обикаля Англия

  • Спи в гора, обитавана от призраци 
  • Посреща Коледа във возилото с бургери и червено вино 

Българин заряза квартирата си в Англия и заживя в малкия си лек автомобил.

33-годишният Явор Данцаров е изминал над 11 хиляди километра на четири колела от юли миналата година, когато решава да изостави апартамента си в Лондон с наем от 150 паунда (340 лева) седмично, който определя като отвратителен. Историята му е разказана в британското издание "Дейли мейл" и предизвиква огромен интерес на Острова.

Реклама

Коледната нощ българинът прекарва в гора край град Ашфорд в графство Кент. За празничната вечеря Явор запалва преносимата си къмпинг печка и сготвя бургери с чипс, гъби и зелева салата, на които се наслаждава с бутилка червено вино.

"За мен това беше идеалната Коледа. Трябваше да отворя прозорците и багажника си, защото беше много горещо - особено когато пиеш бутилка вино. Все повече обичам да живея на път. Никога не съжалявам за решението си - невероятно е. Чувствам се напълно енергизиран и свързан със земята", коментира приключенията си Данцаров. И добавя за Коледа: "Когато си сам и нямаш жена или деца, това е просто още един ден".

Явор се придвижва с кола, която купува за скромните 800 паунда (1820 лева), и за малко повече от половин година е бил вече на над 100 места.

"За мен животът не е да купувам луксозни неща и да харча пари; тези неща няма да ви направят щастливи", разсъждава философски нашенецът.

Наскоро Явор прекарва една нощ в гора, за която се вярва, че е обитавана от духове. Затова и понякога хората я наричат крещящата гора.

"Там имаше още една кола с мъж и две момичета. Момичето ми каза: "О, знаеш ли, че това е най-обитаваната от духове гора в Обединеното кралство?" Помислих си: "Какво искаш да кажеш с това, че ще се видя с Каспър?". Помислих си, че ще бъде наистина интересно, ако видя призрак тази вечер. Но там нямаше нищо, никакъв призрак", припомня си българският приключенец.

Явор няма телевизор или микровълнова печка в колата си, но има батерии за зареждане на трите си телефона, които признава, че не използва много. Плаща членство във фитнес за 23 паунда (52 лева) на месец, което му дава достъп до горещи душове и тоалетни в повече от 300 места в Обединеното кралство. Българинът живее с около 300 лева на седмица, които дава предимно за хранителни стоки.

Реклама
Реклама
Реклама