Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/16853984 www.bgdnes.bg

ШОК! 9100 лв. става заплатата на кмета на Дупница

Предложение заплатата на кмета на Дупница Първан Дангов, издигнат от БСП, да е 9 100 лева ще гласуват на предстоящото си заседание общинските съветници.

Докладната се внася от самия градоначалник, който има един кметски мандат точно преди 20 години. В нея се посочва, че към момента месечното трудово възнаграждение на кмета е в размер на 3 200 лева. Тази заплата е определена с решение на Общинския съвет в началото на 2020 година и до момента не е променяна. Толкова е взимал досегашният кмет инж. Методи Чимев от ГЕРБ.

Реклама

„Предложението е съобразено със закона и е в максималния размер. 50% от тази заплата ще бъдат превеждани всеки месец в отделна сметка за децата сираци. Това ми е мотивът. Освен това ще препоръчам на моите заместници да направят същото. Това не е популизъм, това е необходимост. За абитуриентските балове на децата сираци с тези пари ще бъдат купувани костюми, ще бъдат давани пари не само с комисия, която да оценява от какво имат необходимост. За Нова година ще бъдат правени тържества, стипендии ще бъдат давани", посочи Дангов.

Трудовите възнаграждения на кметовете на най-големите села в общината - Бистрица, Джерман, Крайници, Самораново, Червен брег и Яхиново ще са по 1620 лева. До момента заплатата им е била 1 460 лева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама