Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/16979021 www.bgdnes.bg

РЕКОРД! 88-годишен е най-възрастният доктор у нас

Рекорд поставя 88-годишният Петър Шойлев! Мъжът е най-възрастният докторант в България.

Преди 65 години завършва първото си висше образование, а днес очаква петата си диплома, след като успешно зашити своята дисертация. 

За първи път прекрачва прага на Факултета по Журналистика преди осем години. Тогава завършва магистратура, а сега 88-годишният Петър Шойлев вече е и докторант.

Реклама

„Може би се падат пет или шест образования, ако броя и по дипломите, и по книжките, но за мен това не е толкова важно, а по-скоро е важно какво е останало в теб от това образование и дали използваш пълноценно това, което си научил. Защото образованието като самоцел не е образование", разказва пенсионерът в предаването "Тази събота" по Би Ти Ви.

Петър дава пример на студентите и колегите си какво всъщност значи да бъдеш "вечния студент".

„Смятам, че мога да бъда пример тъй като, когато получавах тази диплома и в залата бях с тогата и всички студенти станаха и започнаха да пляскат. Колегите ме приеха много интересно, въобще като равен с тях. Досега си останахме в много добри отношения, говорим си на малките имена, поздравяваме се по различните дати. Поддържаме си социален контакт не може да се каже точно, но поддържаме добри отношения", каза Петър Шойлев.

Той защитава дисертация на тема "Характеристики на съвременната карикатура в пресата". Петър остава и един от любимите студентите на преподавателите.

Освен това Петър знае и четири езика, може да свири на пиано, а когато иска да си почине от ученето – пътува. Досега е обиколил 65 държави.

Четете още

Мистър Пенис с рекорд на "Гинес" у нас

Мистър Пенис с рекорд на "Гинес" у нас

Наше село бие всички рекорди, ще кандидатства за Гинес

Наше село бие всички рекорди, ще кандидатства за Гинес

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама