Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17080269 www.bgdnes.bg

Гърци са предизвикали лавината, след която един загина

Гърци са предизвикали лавината в Боровец, след която загива един от тях. Туристите са карали извън пистите, на места с лавинна опасност.

Това обявиха от Планинската спасителна служба(ПСС). Снежната маса се свлече в понеделник следобед, в района на пистата Маркуджик 3.

Реклама

Загиналият е бил заедно с още двама със сноуборд, които успяват да се измъкнат. Акцията по издирването на изчезналия скиор продължава 5 часа. В нея участват 25 планински спасители и 4 кучета. Лавината е била с размери около 150 метра и близо 30 метра ширина, а загиналият е открит на 1,60 м. дълбочина.

Свидетел на инцидент в Боровец става скиорът Стефан Христов. Мъжът говори с групата гърци и ги е предупреждава, че мястото е много опасно.
От ПСС предупреждават да се избягват навятите северни, североизточни и източни склонове, и туристите да тръгват подготвени за планината.

"Затрупаният нямаше лавинен уред, което доста ни затрудни, ако беше с лавинен уред щяхме да го намерим много бързо", казва Ангел Керкелев, началник на спасителна база "Боровец" ПСС.

Четете още

УЖАС! Скиор загина на писта в Чепеларе

УЖАС! Скиор загина на писта в Чепеларе

Скиор изскочи от пистата и се удари в дърво

Скиор изскочи от пистата и се удари в дърво

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама