Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17145519 www.bgdnes.bg

Бившата балдъза на Брендо ПРОГОВОРИ за Нотариуса, каза дали са го познавали

Не знаем за неговите дела и не сме изнудвани

"Семейството ми не познава Мартин Божанов, не знаем за негови дела и не сме били изнудвани."

Това каза пред вестника бившата балдъза на Евелин Банев-Брендо - Десислава Дишлиева.

Повод за думите й бяха твърдения от Антикорупционния фонд, че мрежата на разстреляния Мартин Нотариуса има общо с дела за имотите на Брендо, КТБ, както и спор между семейството на убит бизнесмен и българска банка.

Реклама

Делото срещу издирвания Евелин Банев-Брендо е за конфискуване на имущество, придобито от престъпна дейност. То е още висящо в Софийския градски съд, а искът е за 21 млн лева.

"Нищо не знам и не мога да кажа повече по темата", допълни още Дишлиева.

Журналистите от Антикорупционния фонд бяха първите изслушвани във временната парламентарна комисия за дейността на Мартин Божанов преди два дни.

Председател на временната парламентарна комисия е Никола Минчев.

"Парламентът не може да изземе функциите на прокуратурата, която трябва да разплете случая, но всички факти водят до извод, че разплитащите са тежко оплетени. Има избирателно правосъдия", каза Минчев.

В комисията ще бъдат поканени за изслушване Ивайла Бакалова и други жертви на Нотариуса, сред които са гръцките бизнесмени от интервюто на "24 часа", които твърдят, че са рекетирани от него.

Адвокат Велимир Атанасов, който излезе в медиите като приближен до Мартин Божанов, междувременно съобщи, че ще предяви претенции за изнесени откровени лъжи. На първо място, той обясни, че трите фирми, в които е бил съдружник с Нотариуса, са били през периода 2015-2018, свързани с търговска банка. От 2018 г. двамата не са имали дейност.

"Единствените ми отношения с Божанов се свеждат до това, че съм му бил адвокат по трите дела относно прекратяването на брака му с Адриана Симеонова и уреждане на имуществените им отношения във връзка с прекратяването на брака им", казва пред "24 часа" Атанасов. На второ място, той твърди, че не е имал срещи с гръцките бизнесмени освен в съда, както и че не е имал "някакви отношения" с Невена Зартова. С нея поддържал само приятелски и колегиални връзки.

Вчера мобилният телефон на Велимир Атанасов бе неочаквано изключен.

Четете още

Нотариуса изнудвал Арабаджиеви за 1 милион лева!

Нотариуса изнудвал Арабаджиеви за 1 милион лева!

Реклама
Реклама
Реклама