Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17257210 www.bgdnes.bg

СКЪПОТИЯ! 15 лв. за вълнен букет мартеница

Баба Марта чука на вратата 

Тази година цените на мартениците тръгват от 0,30 лв. и стигат до 80 лв. 

Доли ЛУКАНОВА

Баба Марта чука на вратата и търговците на мартеници вече са заредили стелажите си със символите за здраве. Разнообразието тази година е в изобилие, показва проучване на "България Днес". Производителите на мартеници са развихрили въображението си и през последните месеци са изработили какви ли не екземпляри. Сред най-оригиналните са вълнени кокичета.

Миниатюрният букет се продава по 15 лв. и става не само за 1-ви, но и за 8-и. Алтернативен вариант е плетена саксия и цвете в бяло и червено. Тяхната цена е наполовина и се търгуват по 7 лв. за бройка, чийто размер е около 12-14 см.

Реклама

Тази години цените на мартениците започват от 0,30 лв. и стигат до 80 лв. Най-евтините са предназначени за ръка, като в тях са вплетени бели и червени вълнени конци, а някои са допълнени и със зелено в цветовете на българското знаме. За онези, които искат да си купят символи за здраве в комплект, за да уважат приятели и колеги, големите вериги магазини предлагат пакети по 1 лв., като в тях са 5 или 10 гривни за ръка с различни мъниста за пристягане. По сергиите връзка с мартеници не може да се намери под 2 лв.

За закачане на дреха се предлагат различни човечета, които са на цени от 1,50 лв до 5 лв. Най-популярните от този вид са Пижо и Пенда, но има и значки с български шевици или с различни анимационни герои, които да радват най-малките.

На базарите на мартеници в цялата страна могат да се намерят и по-бутикови експонати, които са и по-скъпи. Те са предназначени за подарък и украса на дома или офиса. Цените им започват от 15 лв. Една от най-скъпите мартеници са огромни Пижо и Пенда от вълна, които се продават за 80 лв.

Семейство с кауза

За поредна година семейството на 4-годишния Гого от Хасково организира мартенски базар, средствата от който ще отидат за рехабилитацията на детето.

Базарът е позициониран на площад "Атлантически", срещу старата часовникова кула, а мартенските символи са изработени лично от близките на малчугана. В момента Гого, който претърпя операция на тазобедрените стави и вече прави първите си крачки, се нуждае от всекидневна рехабилитация, която се извършва паралелно у нас и в Турция.

Четете още

Пияна мартеница е хит тази година

Пияна мартеница е хит тази година

Търсят най-голямата мартеница, трябва да е над 50 сантиметра

Търсят най-голямата мартеница, трябва да е над 50 сантиметра

Реклама
Реклама
Реклама