Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17300906 www.bgdnes.bg

ПОЗОР! 2000 лв. глоба за бияча на българина Бекир в Македония

Парите отиват в хазната на държавата, а не за потърпевшия 

Това е срамна присъда, обяви малтретираният лидер на сдружението на нашенците в западната съседка 

61 696 македонски динари глоба трябва да плати биячът на Бекир Кадриески. Това се равнява на около 2000 лв., а парите насилникът ще внесе в хазната на РС Македония. От тях малтретираният лидер на сдружението на българите в западната ни съседка "Шемето" няма да види нищо.

Реклама

"България Днес" разполага със съдебното решение на Основния съд в Струга. На 14 февруари съдия Йордан Йованов признава албанеца Арис Насуфи за виновен, че насред пладне на 13 юни 2023 г. е нападнал и бил Бекир Кадриески заради българския му произход и мюсюлманска религия на паркинг пред спортната зала в Струга. Съдията налага глоба на Насуфи и с това казусът приключва за правораздавателните органи в РСМ.

"Това е ад! Парите от глобата влизат в бюджета на Македония, а не са за мен. Това е срамна присъда! Така всеки един българин в РСМ може да бъде бит и омаловажаван, а след подобна присъда накрая да няма право на жалба", коментира съдебното решение пред "България Днес" потърпевшият Бекир.

И добавя: "Българите в Македония са по-малко защитени, отколкото животните. Ако те нападне и ухапе куче, собственикът на животното дължи глоба от 1000 до 5000 евро на потърпевшия. Когато е нападнат и бит българин, извършителят трябва да плати 1000 евро на държавата и пострадалият дори няма право на жалба".

Нападението преди девет месеца нажежи страстите. След кратък престой в болницата в Струга членове на сдружението транспортират Бекир във Военномедицинската академия в София за лечение. И до днес се оказва, че Кадриески получава по-голяма помощ от американска страна, отколкото от българските институции.

Четете още

Битият българин в Струга Бекир Кадриески: Събрахме 300 подписа за БГ партия в РСМ и ме пребиха

Битият българин в Струга Бекир Кадриески: Събрахме 300 подписа за БГ партия в РСМ и ме пребиха

Рапърът Устата прям до болка: Явно македонците имат комплекс за малоценност

Рапърът Устата прям до болка: Явно македонците имат комплекс за малоценност

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама