Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1778082 www.bgdnes.bg

Митьо Очите става боец

Нова страст е обхванала бившия наркобос Димитър Желязко-Очите. В последните месеци той яростно тренира по 4-5 часа на ден в залите по фитнес и бойни спортове. Откакто е излязъл от затвора, Очите блъска като луд и вече е изваял фигура на древногръцки бог, споделиха негови приближени. Докато е бил в кауша, той също е поддържал тялото си, но сега буквално е полудял. Освен чисто физическите упражнения за маса и сила той практикува и няколко вида бойни спортове. Несебърлията тренира бразилско жиу-жицу, кикбокс, айкидо и киокушин-карате. Въпреки че е вече на 39 години, той показва завидна форма и умения в последните месеци.
Очите е споделил и своето желание да вземе участие в популярните в България боеве по ММА. Той пропусна началото на организираните турнири по свободни боеве през лятото на 2007 година, защото тогава беше в затвора. Сега обаче иска твърдо да участва в този вид тежък и силов спорт. Несебърският Ал Капоне се е свързал с мениджъри по ММА и е пожелал да му бъде осигурен достъп до състезанията. Направените му медицински изследвания са показали блестящи резултати, а силовите тестове са били като на културист тежка категория. В момента Очите тежи около 105 килограма, но няма и грам излишна мазнина. Неговите приятели споделят, че се е превърнал в истинска бойна машина. През лятото Димитър Желязков твърдо е решил да вземе участие в официален турнир по ММА. Той е убеден, че ще се представи силно в битките. Вече си е измислил и боен прякор, но все още не го е споделил с никого. В перспектива неговите амбиции са да стане организатор на свободни боеве и да печели пари от тази дейност. На този етап само проучвал пазара в този вид бизнес.

Машина на ринга

В края на миналата година той е претърпял поражение в контролна схватка с руски боец по ММА. Неговият съперник е бивш сребърен медалист от световно първенство в този спорт преди 4 години. Боят се е състоял в бургаска тренировъчна зала, намираща се до спортен център "Аякс" в Бургас. Двамата съперници са влезли в много остра схватка, която е продължила близо 20 минути. Очите е удрял много силни крошета в тялото на руснака, но е получил и тежки удари в ребрата. Съперникът му е играл много силно с краката и е бил по-бърз от бившия наркобос. Боят е продължил с различно предимство за съперниците. Накрая е бил обявен равен резултат. След схватката Очите е имал няколко силно натъртени ребра и мускулни хематоми по крайниците. Руснакът е бил с подут нос и разместена челюст. Наложило се е двамата след това да почиват около седмица, за да се възстановят от травмите си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама