Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17918994 www.bgdnes.bg

СКАНДАЛ във Варна! Абитуриенти празнуват като мутри

*Скандална ситуация във варненско училище 

*Зрелостниците сложиха черни маски и размятат бутилки с алкохол 

Абитуриенти станаха мутри във варненско училище!

Скандални кадри от изпращането на зрелостници предизвикаха вълна от негодувание в социалните мрежи. Ситуацията, която повече подхожда на 90-те години на миналия век, се разиграва в двора на Математическа гимназия "Петър Берон" в морската столица.

На кадрите се вижда как пред погледите на учители, родители и съученици зрелостниците минават, облечени като хулигани - с черни качулки, които покриват главите и лицата им, и бутилки с алкохол в ръцете им, като нахално разливат съдържанието им. В ръцете си държат и конфети, наподобяващи бухалки, които размахват невъзмутимо пред приятели и педагози.

Реклама

"Новоизгряващите мутри", "Следващите, убили дървета по пътя си", "Бъдещи наркомани и сотаджии", "От тук право на борсата, тъпири" , "Пълни малоумници", "Бъдещето иде", "Утре ще ги видим да се снимат в скъпи коли... на автомивката" и "Палячовци" гласят коментари в социалните мрежи под видеото с абитуриентите мутри.

"България Днес" потърси за коментар заместник-директора на училището Димитрина Докимова, но тя не беше много словоохотлива.

"Не желая да коментирам ситуацията, защото не съм запозната със случая. Има и по-интересни теми, които вълнуват обществото", заяви Докимова.

Потърсихме позицията и на община Варна за мутренската ситуация. Там също нищо не знаят по въпроса.

"Не сме запознати със случая. Първо трябва да се запознаем в детайли, за да можем да заемем позиция", заявиха пред вестника от кметството в морската столица. Коментар по случая отказаха и от Регионалния инспекторат по образование във Варна, като отново изтъкнаха, че не са запознати с нетрадиционното изпращане на абитуриенти.

Реклама

През последните дни прояви на зрелостници на няколко пъти накараха обществото да настръхне. С цигански оркестри отбелязаха последния си учебен ден учениците от Втора английска езикова гимназия в София. Отново на видео се вижда как зрелостниците се радват на звучните ромски ритми, танцуват и дори потупват в такт барабаните на музикантите. Вероятно ромските мелодични забави са практика в учебните заведения, защото абитуриентитите от Първа английска езикова гимназия също са извикали оркестър.

"Това ще е в парламента след няколко години и ще управлява България" и "Животът им е попфолк" са само част от емоционалните коментари в социалните мрежи.

Междувременно стана ясно, че двама 14-годишни ученици са с тежко алкохолно отравяне, след като са празнували абитуриентски бал в понеделник вечерта. Момчетата учат в столичното 88-о училище в "Овча купел".

Едното момче е изпаднало в кома вследствие на алкохолно натравяне. Неофициално ученикът е бил на абитуриентски бал. Стана ясно и че на друго момче му е прилошало заради прекомерна употреба на алкохол. Вторият ученик не е бил хоспитализиран. От Спешна помощ потвърдиха, че едно дете е откарано в "Пирогов" вчера сутринта. До следобедните часове не се знаеше какво е състоянието му, а от ръководството на училището отказваха коментар.

Полицията предвижда мерки за осигуряване на безопасността на тържествата, тъй като през последните години често купонът ескалира. Най-мащабните са празненствата на площада пред храм-паметника "Св. Александър Невски" в центъра на столицата. Там младежите не се свенят да дърпат от балони с райски газ, да пият алкохол директно от бутилките, да си платят за кючекчийки и да въртят гуми на мощните си автомобили.

В края на юли 2022 г. парламентът забрани продажбата на диазотен оксид на непълнолетни и употребата му в закрити обществени места. Промените в закона забраниха още продажбата на диазотен оксид и пълнители с него на територията на детски градини, училища, общежития за ученици, лечебни заведения, на спортни прояви и обществени мероприятия, организирани за деца и ученици, както и във вече споменатите закрити обществени места. На тези места се забранява и употребата на т.нар. райски газ. Но абитуриентите не се трогват от забраните и продължават смело да размятат балоните.

И никой, точно както институциите във Варна, не взема никакви мерки по въпроса.

Четете още

Андреа пее в прозрачна рокля за 6 бона пред абитуриенти (видео)

Андреа пее в прозрачна рокля за 6 бона пред абитуриенти (видео)

ХИТРО! Покана за бала с багер, тир и балон

ХИТРО! Покана за бала с багер, тир и балон

Реклама
Реклама
Реклама