Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17986361 www.bgdnes.bg

Кино под звездите и балон над Баба Вида на фестивал във Видин

Новият „Vidin Art Festival „The River" очаква всички видинчани и гости на дунавския град за едно приятно и емоционално 4-дневно изживяване. Програмата изобилства от интересни събития, които започват на 28 юни и свършват на 1 юли.

И през четирите дни желаещите ще могат да се включат в атрактивна балонена фиеста - панорамно издигане с балон, при което откриващата се невероятна гледка към емблематичната крепост Баба Вида няма да остави никого безразличен. Арт базарът ще предложи стоки и изделия на български производители.

Реклама

Отново по подобаващ начин ще се отбележи и Денят на река Дунав, който според подписаната конвенция за опазването й е на 29 юни. Уникално светлинно шоу с фантастично съчетание на музика, светлинни ефекти и 3D Mapping ще подарят организаторите от Община Видин и Event Masters на всички ценители на красивото. Това ще се случи върху емблемата на града на брега на реката – Баба Вида.

За най-малките фестивалът ще предложи кукления театър „Патиланско царство" и марионетното шоу „Цирк Мираж", както и творчески работилници „Направи балон и полети към мечтите си".

Две постановки ще зарадват любителите на театралното изкуство. „Убийство в първа класа" с режисьор Евгени Будинов и „Игра за двама" по сценарий на Иво Сиромахов и с участието на Сашо Кадиев ще се представят на сцената на Летния театър в средновековната видинска крепост. За феновете на седмото изкуство „Кино под звездите" на крепостта Баба Вида ще поднесе „Пулсът на танца" с режисьор Георги Костов.

Четете още

Диджей Diass с уникален проект на крепостта "Баба Вида"

Диджей Diass с уникален проект на крепостта "Баба Вида"

София филм фест с горещи заглавия, идват 143 филма

София филм фест с горещи заглавия, идват 143 филма

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама