Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18153519 www.bgdnes.bg

Топастроложката Алена: Рождената звездна карта предначертава живота ни

Нищо важно на Земята не започва без астрологично изчисление 

КОЯ Е ТЯ

Светлана Тилкова-Алена е завършила международни икономически отношения и икономическа журналистика във ВИИ "Карл Маркс" - сега УНСС. Дълги години е практикувала професията у нас и в чужбина. Изучава нумерология от 1971 година, а астрология от 1977 г. Автор е на десетки книги и на стотици хиляди хороскопи. "България Днес" разговаря с нея за новата й книга "Пълен курс нумерология и астрология. Книга Втора: Основи на астрологията" и значението й в живота ни.

- Алена, как с няколко думи ще опишете астрологията и защо планетите са важни за човека?

Реклама

- Астрологията е абсолютно точна наука, безброй пъти съм казвала - математика, облечена в думи, тълкуваща взаимовръзката между планетите и характера на индивида, неговото поведение, начина, по който го възприема обществото, изпитанията по предопределения от датата на раждане Съдбовен път. Основава се на точни изчисления на положението на небесните тела, подредени в таблици, наречени ефемериди, създадени от астрофизици. Астрологията посредством хороскопа дава възможност на всеки да опознае себе си, но не лишава никого от личната му свобода и от правото на свободен избор. Хороскопът, който е графичното и тълкувателно изражение на астрологичното знание, е достоверният съветник, с чиято помощ провалите ни заобикалят, а успехите ни съпровождат.

Нищо важно на планетата Земя, за добро или лошо, не започва без астрологично изчисление и така е било от епохите на Земята, когато Времето все още не е отброявало своята възраст, защото не е било открито от местния еволюиращ вид. Положението на планетите на небосвода обаче е било от огромно значение за високоразвитите заселници, донесли със себе си и астрологичното знание, чрез което са оцелявали и са се приспособявали към негостоприемните условия за живот на планетата. Така астрологията се е причислила към най-древните привнесени науки на Земята, защото астрологичното знание се появява на Земята заедно с разумния човек.

Наричали са астрологията "Царица на науките", днес в Индия я наричат "Майката на всички науки". Възвеличавана или обругавана, тя е неотменима, присъща на земните хора.

- Разкажете за вашата нова книга "Пълен курс нумерология и астрология. Книга Втора: Основи на астрологията".

- За да съм точна, ще кажа, че това е четвъртото издание на "Основи на астрологията". Първото беше през далечната 1999 г. И въпреки това може да го възприемем като нова книга, защото всички таблици в учебника са допълнени до 2050 г., а информацията е актуализирана съгласно съвременните ефемериди. Графичните символи на планетите са дадени с европейските и американските си изображения.

- Изданието е с най-новите достижения от вашата астрологична практика. Какво можем да научим и да ни е полезно за живота?

Реклама

- Чувствам се удовлетворена, тъй като успях след повече от година работа да допълня и осъвременя тълкуванията в учебника с най-новите достижения в моята практика, при това проверени в хиляди хороскопи в предходните години. Давам знание, готово за използване, а всяко знание е полезно за този, който иска животът му да тече в правилното русло, без незаложени изпитания и страдания.

- Защо рождената звездна карта се възприема като съдба?

- В рождената звездна карта на човека е предначертан целият му живот. Професия, период за сключване на брак, образование, потенциални болести, кармични взаимоотношения с родителите. Звездната карта е книгата на живота, но човек с волята си и правилните или грешните свои избори я пренаписва, за добро или зло. Затова хороскопът е важен. Той ни дава знанието как да използваме доброто, заложено в рождената ни звездна карта, и за избягваме злото.

- Какви са приликите и разликите между хората със силни и слаби съдби?

- За слабия съдбата е коловоз от началото до сетния миг, от който вярва, че е невъзможно да се спаси. Такива хора имат труден живот, изпълнен с тегоби, защото чакат каквото ги споходи, и са щастливи да се жалват от тежката си орисия.

За силния Съдбата - това са множество възможности. Силният човек е господар на своята Съдба. Такива хора с разум и воля правят верния избор, а обществото ги определя като щастливци, късметлии, любимци на Съдбата.

- Може ли да използваме астрологията, дори да не я разбираме?

- Практичният човек се възползва от астрологията, дори и да не я разбира. Не я клейми като фантазия, нито се оправдава с влиянието на планетите, "виновно" за всичкото зло в живота. За практичния астрологията е знание, което му помага да научи повече за себе си чрез рождената си звездна карта, да преоткрие и осъзнае качествата си, за да преосмисли и изживее пълноценно дните си.

- Какво бихте казали на хората, които се оправдават с планетите за лошите събития в живота си?

- Че са инертни и слаби хора, които сами се обричат на бъдещи страдания, защото едно страдание обичайно влачи след себе си следващо, а те преминават през преражданията, докато душата не еволюира и не ги преодолее или не деградира.

- Как да намерим верния път в живота си и да не тръгнем към по-примамливите, но грешни пътища?

- От нас се иска единствено да приемем астрологията не като наука, даваща ни страховитото знание за влиянието на планетите, "виновно" за всичките ни неуспехи, а като древно, но вечно младо знание, което ни помага да научим повече за себе си чрез нашата звездна карта, да се преоткрием и осъзнаем качествата си, за да преосмислим и изживеем пълноценно живота си. Астрологията сочи верния път в живота. Наша е отговорността да го разпознаем измежду многото по-примамливи, но грешни пътища и да го извървим с достойнството на владетели на собствената си Съдба.

Четете още

Топастроложката Алена ПРЕДРЕЧЕ:  Драконът не дава пари даром, но смелите ще печелят

Топастроложката Алена ПРЕДРЕЧЕ: Драконът не дава пари даром, но смелите ще печелят

Алена категорична: Ще газим политическа кал до 2030 година

Алена категорична: Ще газим политическа кал до 2030 година

Топастроложката Алена с прогнози за известните през 2024 г.: Николета Лозанова и Ники М. може да имат проблеми

Топастроложката Алена с прогнози за известните през 2024 г.: Николета Лозанова и Ники М. може да имат проблеми

Топастроложката Алена пред "България Днес": 2024-а започва с умора, но ще завърши с пари

Топастроложката Алена пред "България Днес": 2024-а започва с умора, но ще завърши с пари

Реклама
Реклама
Реклама