Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18208370 www.bgdnes.bg

Съд забрани на Гущерова да говори за побоя

На заседание ми казаха да не правя повече изявления, караха ми се, че съм качила клипа в мрежите, казва моделката

"Разследването за побоя, нанесен ми от бореца Кирил Терзиев, продължава", съобщи специално за "България Днес" Светлана Гущерова. По нейни думи назначените от Темида психиатрични експертизи вече са се състояли. Съдията по делото е разпоредил да бъдат направени съдебно-психиатрични и психологични експертизи и на двамата, но по различни причини. Тези за Светлана Гущерова ще определят дали тя е изпитала страх от случилото се и дали има нанесени психични травми от преживяното. Експертизата, която е назначена на бореца Кирил Терзиев, цели да установи дали той е в добро психично здраве и дали е осъзнавал какво прави, ако наистина е извършил нападението. Какво гласят заключенията на психиатрите за двамата, все още обаче не е ясно.

Реклама

"Имам много какво да кажа по темата "побой", но на последното заседание в съдебна зала ме предупредиха да спра с изявленията пред медиите", призна съпругата на Гущеров.

Преди време тя алармира с пост в инстаграм: "Кирил Терзиев ми счупи предните зъби пред очите на децата ми. Наистина не мога да повярвам в каква държава живеем. Подкупна ли е полицията, за да се случва това". Потърсен за коментар по случая, Кирил Терзиев категорично отрече пред "България Днес" да е посягал на плеймейтката:

"Не съм докоснал дори Светлана Гущерова, камо ли да съм я пребил. Дал съм им купища пари. Все обещават да ги върнат, но не го правят. Сещам се за поне още десет души, на които дължат". Спортистът отказа да назове ориентировъчната сума, която според негови думи му дължат Светлана и Кристиян Гущерови.

Незабавно след нападението плеймейтката сигнализирала прокуратурата, че е бита и заплашвана от бореца. Малко по-късно Терзиев е призован да се яви в съда доброволно, за да не му бъде наложен принудителен арест. На следващия ден след случката борецът се отзова за разпит в компанията на своя адвокат и бе освободен с мярка за неотклонение "подписка".

"Съдията дори ми се скара, че съм качила видеото с нападението в инстаграм", оплака се пред "България Днес" плеймейтката. В момента Темида нищи дали видеото от скубането е автентично и дали борецът, а не друг нападател е заснет на кадрите.

"Не съм наясно кога видеотехническата експертиза на кадрите ще бъде готова", призна Светлана.

Реклама

Съдията по делото е назначил и експертиза на записите от уличните камери, която трябва да установи по категоричен начин дали предоставеният от Гущерова видеозапис е истински, а не подправен. Експертите трябва също да се произнесат дали човекът, който дърпа Гущерова за косата, е именно Терзиев.

На видеото, с което Софийската районна прокуратура разполага, се вижда как мъж се пресяга от колата си, хваща косата на Гущерова през прозореца, докато тя седи на шофьорската седалка, и я издърпва. При скубането плеймейтката се удря във вратата на своята кола. Експертите трябва да установят и дали на записа е Светлана Гущерова, защото и това не личи добре заради ниското качеството на видеото.

По случая се разпитват множество очевидци на инцидента. Някои от тях са били в колите си, а други са се разхождали пеша, когато са се натъкнали на грозната сцена.

"В момента, в който съдът и прокуратурата си свършат работата, всичко ще ви разкажа, но сега имам забрана и не мога да говоря за побоя", обещава Светлана Гущерова.

Четете още

Гущерова на война със свекър си

Гущерова на война със свекър си

Гущерова ЗАХАПА Терзиев: Заради нас носиш скъпи дрехи, а лъжеш!

Гущерова ЗАХАПА Терзиев: Заради нас носиш скъпи дрехи, а лъжеш!

Пращат Гущерова и Терзиев на психиатър

Пращат Гущерова и Терзиев на психиатър

Светлана Гущерова показа видео от скандала с Кирил Терзиев

Светлана Гущерова показа видео от скандала с Кирил Терзиев

Реклама
Реклама
Реклама