Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1821373 www.bgdnes.bg

Кирил Йорданов подаде оставка

Кметът на Варна Кирил Йорданов подаде оставка. След 13-годишно управление той реши да се оттегли от поста.

"Поискаха моята оставка и днес аз я давам", заяви той по време на пресконференция във фоайето на общината.

Реклама

Йорданов посочи, че оставката му ще е в ущърб на хилядите граждани, които са му дали доверието си.

"Убеден съм, че зад исканата ми оставка не стои улицата. Това не е гласът на улицата", коментира градоначалникът.

Той обяви, че го прави в труден за Варна и страната момент, като призова да не се търси от него отговор на въпроса "Къде отиваме и кой ни води?".

Йорданов припомни, че е предупредил за предстояща криза в града, криза на "безвластие и омраза".

Очаквайте подробности.

В Комисията за проучване на случаи на корупция по високите етажи на властта са подадени около 10 сигнала за кметове фараони, включително и срещу варненския кмет Кирил Йорданов, заяви междувременно на брифинг в парламента председателят на комисията и лидер на РЗС Яне Янев.

Реклама

"Ще образувам преписки. Сигналът за Варна е добре аргументиран. Той е постъпил преди три дни в комисията. Жалбоподателите казват, че в община Варна е имало организирана престъпна група, начело с Кирил Йорданов - общински съветници, директори на дирекции, представители на бизнеса, които са осъществявали предварително нагласени обществени поръчки", коментира лидерът на РЗС.

"Не знам какво правят варненските прокурори. Събудете се моля", призова той.

"Над 30 сигнала срещу Кирил Йорданов са били внесени в прокуратурата във Варна за последните години. Не бива да живеем с илюзията, че сме правова държава, а правото да е затворено в прокурорските чекмеджета", коментира Янев.

"Да напомня, че РЗС е първата политическа сила, която публично се обяви срещу кмета фараон Кирил Йорданов. Той е заявявал, че ще ме даде на съд. Познайте колко пъти ме е дал на съд. Страх го е този мерзавец. Ако отида с него в съдебната зала, ще стане за резил", посочи още той.

"В миналия парламент имах среща с тогавашния френски посланик, който беше потресен от транспортната далавера с автобуси втора употреба, която е станала във Варна. Оформих сигнала и го пратих в прокуратурата. И оттогава - студио Х, нищо", заяви Янев.
По повод Деня на национален траур в памет на самозапалилия се пред общината във Варна Пламен Горанов Янев заяви: "Дано в България да няма повече поводи за подобни страшни действия на един човек с истинско чувство за гражданственост и смелост".

Реклама
Реклама
Реклама