Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1821673 www.bgdnes.bg

„Атака“: "К*рви, сбогом"! (снимки + видео)

Списък с имената на 54-мата депутати, които не подкрепиха национализацията на електроразпределителните дружества, залепи партия „Атака" на вратата на стаята си в Народното събрание.

Според националистите вотът на въпросните народни представители бил „национално предателство". Заради тази своя постъпка, 54-мата бяха поздравени с песента на поп фолк изпълнителя Радо Шишарката „К*рви, сбогом".

Името на песента първоначално бе записано до списъка с депутати, а после депутатът Венцислав Лаков го пусна на живо от таблета си пред телевизионните камери.

Междувременно от „Атака" обявиха, че напускат парламента и няма да участват повече в заседанията му. Това се случва 3-4 дни преди окончателното разпускане на институцията.

Потвърждава се правотата на това, което казах преди година - преди да влязат в парламента хората да минават на психотест и преглед. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев по повод разлепените на вратата на групата на „Атака" снимки.

Реклама

„Затова хората казват, че политиката е мръсна работа, виждате какво става. Човек може да си направи всякакви такива изводи, когато гледа такива неща. Как парламентът да е с висок рейтинг?", заяви Велчев.

„Ние сме обяснили, че няма да върнем 1917 г., да върнем със 100 години нещата назад. Това е глупост. Всеки излиза на трибуната и иска да покаже пред протестиращите колко е загрижен за тях. Къде бяха три години и половина? Ние популизъм няма да правим. Продължаваме да се държим така, както и досега", коментира Велчев отхвърленото от мнозинството предложение на „Атака" за национализация на ЕРП-ата.

Цецка Цачева, както и повечето депутати, фигуриращи в позорния списък, отказаха да коментират постъпката на колегите си от „Атака".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама