Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18251009 www.bgdnes.bg

9-годишната Никол се бори с рядък тумор

Болестта застрашава живота на момичето 

Предстои й тежка операция в Турция 

Никол е щастливо 9-годишно момиче, което живее със своите родители в Хасково. Второкласничката е усмихната, жизнерадостна и се радва на щастливо детство, докато най-изненадващо преди месец детето получава страшна диагноза - синовиален сарком. Родителите се мобилизират веднага и започват лечение в Турция.

"Всичко започна на Коледа. Баща й, докато двамата си играели, забеляза топченце на ключицата й. След това я заведе на онколог, който каза, че е безобидно, и навсякъде, където я преглеждаха споделяха, че всичко им изглежда наред. Въпреки това детето продължи да се влошава и чак в болница "Свети Георги" в Пловдив установиха проблема", разказа пред "България Днес" Ирина Георгиева, майката на Никол.

Реклама

След пловдивската болница семейството заминава за лечение в клиника в Турция, където детето се подлага на постоянни химио- и лъчетерапии.

"Операцията е след около 2 месеца. Туморът се намира на много опасно място - в близост до аортата, и терапиите в момента са с цел да намалят размера му и да улеснят работата на докторите. Имаме надежда, защото само за 4 дни образуванието е намаляло с 25% и не се разпространява по другите органи", добави още борбената майка.

Жителите на Хасково са впрегнали общи сили - организират благотворителни базари и помагат по всякакъв начин на малката героиня Никол.

"Все още не е уточнена точната сума, която трябва да съберем. Интервенциите са скъпоструващи и се лекуваме при един от най-добрите лекари. Събрали сме част от парите, но ще са необходими още, тъй като след операцията лечението ще продължи", сподели Ирина Георгиева.

Майката на Никол наскоро ражда второ детенце и семейството иска да продължи да отглежда отрочетата си и да им се радва.

Може да помогнете на следната дарителска сметка:

IBAN

BG36BUIN95611000739743

BIC

BUINBGSF

Получател:

Фондация Павел Андреев

Основание:

Дарение за Никол Георгиева

Реклама
Реклама
Реклама