Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18305901 www.bgdnes.bg

ВИЖТЕ кой е най-точният стрелец в България

Живко Джавгов от Варна е най-точният стрелец у нас!

Авджията с отличен мерник спечели купата на Националното ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България", а надпреварата се проведе във Велико Търново в чест на 140 години организирано ловно движение в България.

Живко успява да пребори впечатляващия брой от 120 хиляди души, като всеки от тях иска да достигне най-високото място на почетната стълбичка. Финалът събира 60-те най-добри стрелци, класирани от четири зонални турнира, които преминават през стриктна селекция сред хилядите авджии в цялата страна.

Реклама

"Преди началото на състезанието и преди да станат ясни стартовите номера, се определи, че стрелците с номера 5, 10, 15 и 20 ще изберат по една позиция и пет панички, което добави допълнителен елемент на изненада и невъзможност за научаване на схемата в аванс. Голямо предизвикателство за състезателите се оказа паничката, изстрелвана от машина, качена на височина от 30 метра, която бе стреляна от втора и трета позиция. Слънчевото време също допринесе повече от половината състезатели да я пропуснат. Живко Джавгов от ЛРС-Варна, отново бе над всички и с 22 точни попадения защити титлата си от състезанието през 2023 г.", разказват от НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България".

На второ място остава Иван Геранов от ЛРС-Гоце Делчев, а трети е Дариел Уайт от ЛРС-Благоевград. В отборната надпревара шампиони са представителите на ЛРС-Варна (57 точни попадения) в състав: Живко Джавгов, Николай Георгиев и Иван Иванов.

Четете още

Американските риби отдавна треперят от Христо Стоичков

Американските риби отдавна треперят от Христо Стоичков

Момче лови риба от инвалидна количка

Момче лови риба от инвалидна количка

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама