Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1838225 www.bgdnes.bg

Раненият охранител на Лара Банева: Не съм бягал!

"Не съм бягал!" Това споделил пред лекуващите го доктори Борислав Цонев - охранителят, който бе прострелян при похищението на дъщерята на Брендо - Лара. Гардът обяснил, че опитал да защити 10-годишното момиче от тримата маскирани бандити, затова бил прострелян.
След инцидента Борислав Цонев бе приет във Военномедицинска академия в столицата. Той бил изписан от там още в петък, разказаха пред "България Днес" лекари от болницата. Според медицинския персонал мъжът сам пожелал да си ходи у дома и след щателен преглед му било разрешено да си стегне багажа.
"36-годишният мъж е изписан в добро състояние, но остава под наблюдение и ще ходи на контролни прегледи", обясняват още докторите.
"Пациентът бе приет с две огнестрелни рани, но куршумите бяха проникнали само подкожно. Не бяха засегнати сериозно белите дробове и затова нямаше усложнения. При приемането му още бе стабилен и адекватен, нямаше опасност за живота му", обясняват специалистите от ВМА.
Докато се намирал под лекарско наблюдение, разследващите успели да разпитат Цонев два пъти за похищението. Информацията обаче била оскъдна, тъй като маскираните бандити действали изключително професионално.
Гардът бе прострелян на 5 март 2012 г. с пистолет "Макаров". Тогава около 7,30 часа сутринта 10-годишната Лара Банева беше отвлечена пред дома си на столичната ул. "Пушкин" в кв. Бояна. До момента момичето все още се води в неизвестност.
"Похитителите наредиха да легнем на земята и ние изпълнихме техните заповеди. Видях трима маскирани с оръжие." Това обяснил пък пред шефовете си от СОТ 161 другият охранител от будката пред къщата на Брендо, който също бил свидетел на отвличането на 10-годишната Лара.
Къщата на Евелин Банев се пази от денонощна физическа охрана. Будката на пазачите е в двора на къщата. Служителите се грижат за охраната на сградата и за сигурността на семейството. По време на инцидента дежурният служител на охранителната фирма бил извън будката си, на двора и проследявал отиването на момиченцето към колата, която го чакала отвън. Всичко се развило за секунди.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама