Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1838550 www.bgdnes.bg

Скулпторът Христо Илиев: Не правя паметник на Пламен

Бисерка БОРИСОВА

Грозен скандал се разгоря около готвения паметник на самозапалилия се Пламен Горанов.
Преди дни майсторката на художествена обработка на камък Мария Господинова заяви пред медиите, че тя и популярният скулптор Христо Илиев, създал паметника на Фьодор Достоевски в Добрич, работят по монумента. По думите й работата им е безвъзмездна. Въпреки това организаторите на протестите в Добрич обявиха и "дарителска акция за набиране на средства" за монумента. Сагата тотално се заплете, след като скулпторът Христо Илиев заяви вчера, че въобще не участва подобно начинание.
"Разбрах от медиите, че съм бил избран за автор на някакъв проект за безвъзмездно построяване на паметник от г-жа Мария Господинова. И че вече този проект е обсъждан. С ужас прочетох, че се събират и някакви средства за това! - заяви именитият скулптор. - Нека всеки си прави изводите как и защо тази госпожа е направила това изявление!", каза той и допълни, че дори и вече официално да го поканят, не би се захванал.
Христо Илиев призова хората да не допускат други да яхват вълната на недоволство. "За мен причините да се обявява такава идея не е съпричастност на госпожата (Мария Господинова Ц бел. авт.) към протестите, а е просто лично облагодетелстване, и то за сметка на моето име", категоричен бе пред радио "Добруджа" скулпторът.
Самата Мария Господинова не бе открита за коментар вчера.


Лидерка на митингите -
върла фенка на Сидеров

Една от лидерките на протестите в Добрич - Пепа Рашева, се оказа сред най-върлите почитателки на Волен Сидеров и "Атака". На 1 март тя лично окичи с мартеница Волен. "Личи си, че Сидеров наистина е загрижен за това, което се случва в страната, а думите му определено се покриват и с делата на партията", преливаше от възторг Рашева. Това обаче породи у част от протестиращите съмнението, че чрез нея сидеровци се опитват да яхнат протестите. Преди дни заради същите подозрения техен представител бе позорно прогонен от митинг във Враца.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама