Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1838958 www.bgdnes.bg

Лепят лица от Барби и Кен - 12 снимки

 

Екозащитник и изявен скулптор от Австралия намери уникален начин да оползотвори ненужните никому стари кукли.
Роденият в Мелбърн Фрей Джобинс е най-хитовото име сред художниците в родината си, а името му става все по-известно сред галериите по света. Нестандартните експозиции на изпочупени Барби и Кен са нещо ново в света на изкуството, което от мнозина се приема като новаторство или джънк култура.


"Преди 100 г. картините на Пикасо били неразбираеми за повечето му колеги и не приличали на нищо познато дотогава, но впоследствие се заражда цяло направление в тази част от културата, което се нарича кубизъм, споделят експерти. "Към днешна дата произведенията на гениалния испански творец струват десетки милиони евро, докато в началото на кариерата му той едва можел да се препитава с парите, спечелени от рисуване", допълват те.

Реклама



Джобинс не си е поставил за цел да достигне постиженията на именития си колега. Основната му идея е да спаси природата от замърсяване с неразградими материли, каквито са повечето детски играчки.


"Малцина са родителите по света, които изхвърлят ненужните вещи на децата си в контейнери за рециклиране. Ако успея да променя мисленето им и да ги накарам да се замислят за вредите от действията им върху екологията, ще бъде достатъчно за моралната ми сатисфакция", изтъква австралийският скулптор. "Почти всички играчки могат да се използват за създаване на нов вид изкуство, което, ако бъде прието от публиката, може да спаси планетата от тонове отпадъци", убеден е Джобинс.

 










Реклама
Реклама
Реклама
Реклама