Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1839157 www.bgdnes.bg

Жива верига спасява дете в океана

Спасяване на давещо се в океана момченце с жива верига от брега е хит в мрежата.
Клипчето с продължителност от няколко минути вече събра повече от милион гледания в най-известния сайт за видеосподеляне ЮТюб. Този път за разлика от нашумелите напоследък танцови изпълнения в стил "Харлем шейк" и "Гагнам стайл" става дума за истински подвиг на открито.
Заснетото в Нова Зеландия видео показва невиждана досега самоотверженост на случайни минувачи на плаж Напиер, които в бурните води на Тихия океан виждат безпомощно детенце. Секунди преди това Джошуа Маккойд и двама негови приятели си играят с топка на пясъка, когато огромна вълна повлича момчето в дълбокото. Пръв да спасява Джошуа се хвърля немски турист, който обаче е безпомощен пред силата на водата. За щастие наоколо имало десетки хора, които наблюдавали цялата ситуация, и за части от секундата решават да направят жива верига, която да достигне до Джошуа. Хрумването се оказва успешно и детето е спасено.
"Мислех, че ще умра. Вълните ме хвърляха и обръщаха като перце и не можах да реагирам по никакъв начин. По едно време започнах да се давя, но тогава някаква ръка ме издърпа от водата", разказва малкият за местната медия One News. "Удивен съм от бързата реакция на хората, които ми върнаха вярата в човещината", допълва със сълзи на очите бащата на Джошуа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама